Leugensjournaal 16: 

Mens met Dekkersen met Bartels

Niet de minste persoonlijkheden kleuren de zoektocht naar de waarheid.


Kwam de flagrantste leugen van afgelopen week op naam van verhulde moslimfanaat Bouchra Ismaili of van advocaat Dion Bartels? We kiezen de laatste, ook vanwege de zinnige reacties. Mooi verhaal en strijd met Harry Mens. In juridische zin begint Nederland steeds meer op de Verenigde Staten te lijken. Met de bijbehorende strijdperken.

De strijd rond de inval bij Palm Invest strekt zich uit tot de media. Het bedrijf kocht zich behalve met heel veel reclame ook met interviews in bij Business Class van Harry Mens. Hoezo geloofwaardig programma?

Het verweer van Mens dat hij niet alle geí¯nterviewden inhoudelijk kan checken snijdt hout. Maar als je laat betalen overschrijdt je dan ethisch een grens te veel met vlotte jongens als van Palm Invest?

En Harry Mens had ook tegen betaling Horst Dekkers in zijn programma, de belaagde rugarts. De zaak haalde – wederom – de Duitse pers. Na Leugens.nl gaat ook EénVandaag er aandacht aan besteden. We komen vandaag en morgen nog met artikelen over de zaak; de meningen van patií«nten en van Harry Mens. De spanning loopt op: is Dekkers het slachtoffer van leugens, of zelf een leugenaar?

Ook een ander onderwerp van Leugens.nl, de primeur van de Volkskrant over tv-sponsoring door ministeries, kwam op tv: in De Leugen Regeert.

Journalist Eric Smit maakte zijn entree op Leugens.nl. aan de hand van een vaste klant op deze site, Nina Brink: Quote gaat een eerdere aantijging van hem aan het adres van Brink rectificeren. En als belangrijkste verslaggever van De Pers kreeg hij bonje met de baas. Jammer.

Een lezer blijft ons verwijten dat we de grote leugenzaken niet aanpakken, zoals van de Nederlandse regering in Irak. Hij werd gelukkig een beetje bediend met de kleine duizend leugens van Bush cs. Daarop baseerde Balkenende zijn beleid voor Irak.

Fraaie kwesties afgelopen week nog over media: van NRC en GeenStijl. En daar was het veel bediscusieerde vonnis over terrorisme als (te veroordelen) daad en (vrije) opvatting.

O ja, dan openden we de zaak over de advocaten Kuijpers en Harff tegen ene Kucharek. Zijn we ook nog niet mee klaar”¦

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen