Dood Palm Invest brood voor juristen 

Advocaat Dion Bartels liegt een potje vol

Dion BartelsHarry Mens en advocatenkantoor betwisten de waarheid.

“In het heetst van de strijd heeft Dion Bartels, woord- en penvoerder van de Vereniging Vastgoed Participanten, VVP, abusievelijk en ten onrechte vandaag, 23 januari, tijdens een telefonisch interview met RTL Z de indruk gewekt, dat Mondi niet onafhankelijk en betrouwbaar zou zijn, dat de heer Rob Smulders van Mondi op kosten van Palm Invest afgereisd is naar Dubai en dat hij betaald zou worden door Palm Invest om een positief oordeel over deze uit te spreken.”

Oeps. Iemand onterecht afgebrand op RTL-Z en er met een e-mail met excuses vanaf komen? Luister even naar de reportage.

Rob Smulders van belangenorganisatie Mondi heeft ‘gegeten en gedronken’ in Dubai en wilde een positief advies afgeven over Palm Invest. Dat is nog net voorkomen. Beweert Dion Bartels

Het is gelogen. Smulders van Mondi in Tilburg begrijpt de reden: “Wij adviseren ook in deze kwestie. Maar we verzamelen eerst gedupeerden en kijken dan wat de beste actie is. We vragen eventuele gedupeerden niet direct om geld.”

En hoe gaat Dion Bartels te werk? Hij heeft een min of meer concurrerende belangenvereniging, de VVP: Vereniging Vastgoed Participanten.

Dat lijkt een onafhankelijke club, maar Bartels zwaait er de scepter. Op de homepage staat ook: “Heeft u geí¯nvesteerd in één van onderstaande projecten? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Bartels Advocaten.” Met de namen en nummers van advocaten van Bartels Advocaten.

Advocaat Sanjeev Loilargosain van Bartels doet het woord. “De heer Bartels leidt zowel Bartels Advocaten als de VVP. Hij heeft dus twee petten op en moet die goed gescheiden houden.” Loilargosain is verbaasd om zijn naam en nummer terug te vinden op de homepage van de VVP. “Dat wist ik niet.” Die scheiding is dus ook een ”¦

In het interview met RTL-Z zegt Bartels dat hij Harry Mens aansprakelijk wil stellen vanwege reclamespotjes voor Palm Invest. We schreven dat Palm ook in de uitzending reclame mocht maken.

Harry Mens vuurt terug. Tegen Leugens.nl: “Ik heb het zo gezegd: mijnheer Bartels klopt iedere belegger duizend euro uit de zak. Hij is advocaat, officier en rechter tegelijkertijd.

Hij doet er alles aan om bedrijven kapot te maken in de publiciteit. En daarmee klanten te trekken. Eerst bij de beleggers in Royal Dubai 1,5 ton, toen bij Golden Sun 1,5 ton en nu bij Palm Invest. Dat is lijkenpikkerij. En is dat misschien geen vorm van oplichterij?”

De bedragen zijn onjuist, zegt Loilargosain: “Royal Dubai ging direct failliet en we konden niets meer doen. Voor de Golden Sun zaak hebben zich ruim 110 mensen ingeschreven. Voor Palm Invest hebben zich nu ruim 180 personen gemeld, maar nog niemand heeft getekend of betaald. Dat moet nog gebeuren.”

Was het verstandig om Palm Invest in Business Class op te voeren? Harry Mens: “Ik kan niet alles wat mijn gasten zeggen op waarheid controleren. Dat is hun verantwoordelijkheid. Bovendien heeft Palm Invest alle rente betaald en over drie jaar weten we of ze aan hun verplichtingen voldoen. Maar ondertussen worden ze kapot gemaakt.”

Loilargosain: “Vreemd dat Mens het voor zijn adverteerder blijft opnemen. Wij weten veel van Palm Invest wat niet deugt. De laatste rente heeft Palm Invest betaald in met de inleg van nieuwe beleggers in december. Voor zo’n partij kun je dus beter niet je hand in het vuur steken.”

 • Reacties

 • Dhr. R. Beckers | 26/01/08 om 00:48

  Hoe zal ik beginnen, ….er zouden veel meer van dat soort advocaten moeten zijn zoals Dion Bartels, en mijne heren is het niet meer dan logisch dat hij geld vraagt voor zijn diensten en dat er voor Dhr. Bartels uiteraard een commercieel belang is(mag het!)hij steekt zijn nek uit en gooit ook zijn eigen naam ter grabbel als het niet zou kloppen waar hij nu voor vecht. Mensen van palminvest die menen dat ze zo, over de rug van anderen zichzelf verrijken moeten hard worden aangepakt, zouden deze mensen een bonafide bedrijf runnen, zouden ze alle aanteigingen en beschuldigingen die ze nu krijgen op een eenvoudige manier kunnen weerleggen. Dit soort mensen zorgen er ook voor dat er een klimaat ontstaat rond het investeren van geld, alsof er alleen maar boeven op de markt zijn. Ik kan ook niet begrijpen dat dit mogelijk is, a: dat mensen(rijk of minder rijk) zo makkelijk investeren en b: nog belangrijker dat mensen zo’n organisatie kunnen opzetten met maar een doel, om mensen af ze zetten en dat er geen enkele controle is bij de banken en adverteerders ed. Wij zelf zijn ook actief in zaken en hebben ook te maken met investeerders en weet wat er mee gemoeid is en zeker voor de mensen die investeren die investeren omdat ze ergens vertrouwen in hebben en dat word door dit soort praktijken volledig teniet gedaan. Ik hoop van harte voor alle gedupeerden dat Dhr. Bartels er nog iets goeds kan uithalen, veel geluk en succes met vr gr. R. Beckers

 • Franklin | 27/01/08 om 02:55

  Als die mannen van Palminvest de zaak echt bedonderd hebben, dan valt er weinig meer te halen. Nu de FIOD bij de zaak betrokken is maakt Bartels helemaal geen schijn van kans meer. De Fiod zal zeker overal beslag op leggen en de schatkist verrijken. Bartels weet dat donders goed. Maar Bartels is ook slim, hij weet dat de ABN-AMRO en Harry Mens wel een paar zakcentjes hebben, dus roept hij alvast maar dat hij deze partijen ook gaat aanspreken. Bartels weet echter als geen ander dat Harry Mens en de ABN-AMRO niet aansprakelijk zijn. Als je een bank voor iedere dubieuze rekening-courant klant – en meer was Palminvest niet – aansprakelijk zou kunnen stellen, nou dan komen we Barteljes tekort. Harry Mens als mediaman aansprakelijk stellen is ook een onhaalbare kaart. In dat kader zouden alle media aansprakelijk gesteld kunnen voor het werk van de heren oplichters. Zelfs de drukker van de brochure zou de pineut zijn. Neen Bartels probeert nog meer zieltjes te winnen a 1000 eurootjes per stuk. Vraag Bartels maar eens of hij een “niet goed, geld terug” garantie geeft. Dus bij geen verhaal de duizend euro terug. Ik hoor het Bartels al zeggen: Ja maar ik heb er voor gewerkt. Het zelfde antwoord zal Palminvest naar voren brengen: Ja we werkten hard aan de constructie maar voortijdige (slechte Bartels publicatie) heeft ons het verder uitbouwen onmogelijk gemaakt. Kijk, die Harry Mens is een duitendief, maar Bartels is dat zeker niet minder. Beide heren hebben behoorlijke dollar tekens in hun ogen. Mijn advies aan de (gedupeerde) investeerders zou zijn: wacht de zaak rustig af tot er meer helderheid komt of nog wat centjes over zijn bij Palminvest. Als er echt niets meer te halen is bij Palminvest dan kan Bartels op zijn kop gaan staan maar dan ben u echt uw geld kwijt. Als u met Bartels in zee gaat is er maar een die zijn geld niet kwijt raakt. Dat is Bartels die weer leuk twee tonnetjes++ verdiend heeft.

 • een trotse socialist | 27/01/08 om 14:08

  NEE, dit is de omgekeerde wereld.

  Wanneer een televisie programma commerciele propangada maakt, waarbij de presentator zelfs op voornaam basis met de bedenkers van constructies beleggers journalistiek ‘informeerd’ over gouden bergen en daarvoor zelfs betaald word door de klant (de opdrachtgever van deze reclame) is er spraken van ketenaansprakelijkheid.

  Dhr. Mens is een betaald verlengstuk van een dienst (marketing) en de beleggers zijn de consument van die dienst, ongeacht of dit boven de 50.000 euro is en niet onder het toezicht valt van de AFM. Die laatste heeft hier niets mee te maken.

  Vergelijk het met een auto. Je besteld een auto die over drie maanden geleverd zou worden. Als je betaald voor het product en het geld word aanvaard is de koop gesloten. Waarbij de leveringsverplichting het gevolg is. Zo simpel liggen de zaken.

  De beleggers kochten een aandeel (een stukje eigendom) in het Palm eiland dat door dhr. Mens en RTL Z zeer uitvoerig in de verkoop is gezet alsware zij zelf de procuratiehouders (conform het Wetboek van Koophandel).

  De Koninklijke entourage van de ‘Hotels van Oranje’ en het opdienen van ‘expertise’ dienden als vertrouwenwekkend middel. Helemaal wanneer de Hollandse Glorie van de nationale baggeraars uitgebreid word belicht waar we met z’n allen zeer trots op zijn.

  Het publiek is misleid en dus niet alleen de beleggers.
  Het nationale belang is geschaadt door de ongebreidelde graaizucht en de medewerking daaraan door prominenten, en financiele experts die niets negatiefs durven zeggen want dan krijgen ze zelf geen zendtijd of aandacht meer.

  Het is goed dat er zoiets bestaat als derdenbeslag door de FIOD, die namens gedupeerden zonder meer kunnen en mogen optreden in het algemeen belang. Bartels weet dit.

  En zoals iedereen weet, is RTL een Luxemburgse onderneming waar ook ABN bankiert en daar is op zich niets mis mee in een vrij Europa. Heb echter niet de illusie dat ze dit daar pikken voor een paar grabbelcenten meneer Mens (zeg maar Harry) uit de nationale miljardenruif.

  Het is mijn mening dat het tijd is voor een nuchter programma die de concurentie aangaat met dit hete aardappel bla bla podium, blijkbaar in het leven geroepen voor de fast buck artiesten waar ons land al zolang onder gebukt gaat.

  Ondernemers en innovatoren uit elke sector verdienen het om niet afhankelijk te hoeven zijn van een besloten vriendenclubje op TV, die onder het genot van een glaasje wijn voor de ogen van alle kijkers elkaar de bal toespeelt (of zoals in dit geval, de centen).

  Lekker verdienen is helemaal niet erg en als je ergens in uitblinkt mag dat best flink opleveren, maar dat mag niet ten koste gaan van iedereen.

  Neem een voorbeeld aan GPTV uit Friesland.

  Wij willen Nederland terug.
  Oranje Boven!

 • Franklin | 28/01/08 om 02:54

  @socialist:
  U schrijft:’Het is goed dat er zoiets bestaat als derdenbeslag door de FIOD, die namens gedupeerden zonder meer kunnen en mogen optreden in het algemeen belang. Bartels weet dit.’
  De FIOD treedt niet op namens beleggers maar namens de staat der Nederlanden (fiscus). Een derdenbeslag betekent een beslag dat bij een derde gelegd wordt zoals een loonbeslag of het beslag leggen op een auto die in een garage bij een derde staat.

  Bartels weet donders goed dat de FIOD – als die het beslagene ten gelde mag maken – er weinig of niets over blijft. Het geld dat eventueel overblijft komt ten goede aan de crediteuren. De investeerders zitten op de laatste rij, de rij die vermoedelijk niets zal krijgen. In zee gaan met Bartels is net zo goed geld weggooien als investeren in Palminvest. Bartels wil gewoon een slaatje slaan uit de ontstane situatie. Sterker: Bartels heeft er alles aan gedaan om Palminvest om zeep te helpen en gebruikt nu die zeep om zijn handen schoon te wassen om het geld van de investeerders van Palminvest in ontvangst te nemen. Op dit moment kan Bartels niets voor de investeerders doen. Pas als de ruif door de FIOD leeg gegeten is komen de crediteuren aan bod en daarna de investeerders met Bartels cs Maar Bartels zorgt wel dat zijn eigen ruif eerst volkomt, zo’n 250.000 euro.

 • Sit | 29/01/08 om 16:41

  Als gedupeerde geeft dit alles een zeer onsmakelijk gevoel.
  Te goeder trouw en misschien achteraf bezien naí¯ef is mijn gemoedsrust wel zoek. Moet je nu wel of niet met Bartels in zee? Als later blijkt dat het wel nuttig was voel je dat je weer een verkeerde beslissing hebt genomen. Is er niet een manier om met elkaar in contact te komen als gedupeerden. Om zo een wellicht weloverwogen een beslissing te nemen.
  Opvallend is ook dat Palminvest gewoon bereikbaar is telefonisch. Daar zegt men niets te kunnen zolang het onderzoek loopt. Dus deze maand geen rente. In de toekomst dan wel? Alles afhankelijk van uitslag onderzoek. Maar men kan nu niets.
  Wat ook opvalt is dat Harry Mens zwijgt in alle talen. Zich wel wil laten zien voor zijn persoonsverheerlijking bij De wereld draait door.
  Moeten we niet eens een bezoek brengen bij deze mijnheer tijdens de uitzending van businessclass op zaterdag welke op zondag wordt uitgezonden.
  Of als hij zo zeker is dat het goed komt, vertel dat voor de camera Harry vor wat het waard is. De mijnheer van AAprop. deed dat ook. Nu, nee hoor ik kan er niets aan doen. Alleen maar gehandeld in opdracht van.
  Zouden het dan toch allemaal graaiers zijn?
  En…mijnheer Hammerstein helemaal een commentaar?

 • cor | 29/01/08 om 21:53

  Schandalig gewoon,Laatst nadat palm onder vuur kwam , kwam Marco de Baat van AA Prop. nog langs bij Harry Mens om te vertellen dat Palm makkelijk de rente kan betalen aan zijn investeerders daar er meer dan 20% rendement behaald zou zijn.Weer reclame voor Palm.De mensen moeten wel gelooft hebbendat palm 100% betrouwbaar zou zijn.Wie komt er nu eens echt op voor de gedupeerden.Schurken worden nog beter behandeld in dit land.Het zal staks toch niet zo zijn dat de FIOD geld weg haald bij palm, en dus van de investeerders , en dit vervolgens weer gebruikt om te proberen de schurken in dit land op het rechte pad te krijgen.Zielig gewoon

 • Sit | 30/01/08 om 00:16

  Ik voel ook diezelfde frustratie Cor. De onmacht t.o.v. al die boeven. Inderdaad die de Baat van AAprop. Doen alsof er al 130 woningen zijn gekocht en verkocht met die hoge winsten. Geen zorgen over Palminvest hoor! Welk verhaal wil je nu ophangen de Baat. En jij Harry Mens: Niet geweten of heb je geen geweten?
  Ik vraag me af of er nog wat te halen zal zijn?
  Hebt U Cor zich gemeld bij Bartels? Ikzelf weet echt niet wat te doen? Een ding is zeker:meedoen is 1190,= euro weg. Maar dan. Zal er ooit iets op volgen? Wat is het risico om niet deel te nemen? Ik houd me aanbevolen voor suggestie. Vr.Groet

 • Franlin | 30/01/08 om 06:29

  @Zit,
  De FIOD heeft nu overal beslag op gelegd en geloof me, wat die niet vinden, vindt niemand. Wat er over blijft, en dat zal niets of weinig zijn, is voor de curator. Een faillissement is in dit soort zaken onvermijdelijk. Het restje zal dan ponds,ponds gewijs over de crediteuren (na aftrek van een forse beloning voor de curator, die dit soort zaken altijd lang rekt om veel uurtje factuurtje te kunnen schrijven)
  Zou er dan nog wat overblijven? ik denk het niet, Maar stel van wel dan zijn de investeerders aan de beurt. Wacht dus af tot er een curator wordt benoemd en schrijf hem een brief waarin u verzoek om u op de hoogte te houden als er een slotlijst is. Dan kunt altijd nog beslissen of het de moeite waard is om (gezamelijk) een advocaat in de arm te nemen.
  Laat die Bartels nog maar even wachten op zijn nieuwe mercedes.

 • cor | 30/01/08 om 09:49

  Ja, Sit.Denk toch wel dat ik mijn aanmeldng door zal zetten bij Bartels.Niet meedoen, is ook niet meedelen denk ik.

 • Franlin | 30/01/08 om 16:22

  @cor: verstandig besluit.

  Meedelen in niets en daarvoor 1190 euro uitgeven.
  Nu begrijp ik ook waarom u er in geluisd ben door Palminvest: HEBBERIGHEID
  Bartels zal uw geld met genoegen in ontvangst nemen en dat een gewaarschuwd man voor twee telt dat…….ach u kon toch al niet rekenen.

 • k.pu | 01/02/08 om 12:05

  DION BARTELS ZELF POTENTIEEL MALAFIDE;

  Dion (D.A.N.) Bartels, de voorzitter van de Vereniging van Vastgoedparticipanten (VVP) blijkt zelf een eigen vastgoedparticipatiemaatschappij te bezitten waar derden in kunnen beleggen: Bartels Vastgoedparticipaties BV. Deze participatiemaatschappij blijkt reeds drie jaar op rij rode cijfers te realiseren.

  Bartels Vastgoedparticipaties BV is per 2002 actief, echter Bartels kocht (!) deze BV in 2004, die voorheen als bedrijfsomschrijving bemiddelaar in functionarissen had. Zowel de cijfers 2004, 2005 en 2006 werden pas recent bij de kamer van koophandel gedeponeerd. Buiten het feit dat te laat deponeren van cijfers onrechtmatig is, heeft hij hiermee de rode cijfers voor het publiek weten te onthouden. Zouden de investeerders van de participatiemaatschappij van Dion Bartels in deze jaren de investering hebben beí«indigd, dan was het verlies van de volledige inleg en een restschuld het resultaat.

  Bromios BV, de persoonlijke holding van Dion Bartels, heeft in 2006 op beleggingen met een waarde van EUR 805.482,- een totaal aan voorzieningen getroffen van EUR 693.642,-. Hieruit kan worden geconcludeerd dat Dion Bartels verwacht dat bijna 90% van deze beleggingen een verlies zal opleveren. Ook deze investeringen zijn dus vrijwel waardeloos gebleken.

  Bovendien was de bedrijfsomschrijving van Bartels Advocaten BV tot eind 2005 “handel in auto’s”. Op 31 december 2006 had deze firma van Dion Bartels nagenoeg niets op de balans en had hij EUR 5.099,- op de bankrekening.

  Als voorzitter van de Vereniging van Vastgoedparticipanten en advocaat die op opkomt voor gedupeerde beleggers in vastgoedparticipaties mag een andere achtergrond en werkwijze verwacht worden.

  Op basis van de feiten welke te vinden zijn bij de kamer van koophandel (www.kvk.nl) kan worden geconcludeerd dat de heer Dénis André Napoléon (Dion) Bartels zelf kapitein is op een zinkend schip. Dion Bartels blijkt dus zelf niet te voldoen aan de voornaamste criteria die hij en de VVP hanteren om vastgoedparticipanten te evalueren: geen transparantie, verlies lijdende vastgoedinvesteringen en het te laat deponeren van cijfers. Daarnaast heeft de vastgoedparticipatiemaatschappij van Dion Bartels zelf geen goedkeuring van de AFM en is deze geen lid van de VVP. Volgens zijn eigen richtlijnen is Dion Bartels dus zelf potentieel malafide.

 • G.v.Rijthoven | 04/02/08 om 21:36

  Ik zelf ben ook de dupe geworden van deze mooie praatje`s, en nu komt daar Bartels advocaten bij, om haar zakken te vullen over onze ruggen. Ik heb gelezen om nog even rustig te blijven en af te wachten, en daarna met alle betrokkenen samen te spannen, en met een goede en een betrouwbare Advocaten kantoor in zee te gaan.
  Ik heb onlangs nog wel met palminvest een gesprek gehad
  en mij beloofd als de heren vrij kwamen dat de rente weer overgemaakt zouden worden. Maar wat is onderhand de waarheid.

  Ik hoop hierop een antwoord te krijgen.

  4-2-2008 Groetje`s

 • S. Colson | 05/02/08 om 15:12

  Ik ben zelf ook gedupeerde in de zaak palm invest. stom stom stom. Echter de beschuldigingen aan de kant van Bartels zijn onterecht. Het betoog van K. Pu is niet waarheidsgetrouw, waarom anders anoniem dit bericht verspreiden? Stop deze energie in het opsporen en aanpakken van de echte boeven!!!
  Bartels komt juist op voor de belangen van de gedupeerden. Het bedrag van 1190 euro is een kleine vergoeding mede gezien het aantal uren dat hij heeft geinvesteerd in het opbouwen van een dossier over Palm Invest!! Wellicht zien we uitendelijke nog iets van ons geld terug!

 • Sit | 05/02/08 om 16:27

  Vandaag brief ontvangen van Palminvest over het nu niet kunnen uitbetalen van rente enz. U, jullie dus waarschijnlijk ook ontvangen. Ook via Mondi.nl goede inlichtingen en keuze uit advocaten. Tel contact gehad met Vos & Partners. Andere aanpak dan Bartels. Zij willen ook een bijeenkomst gaan organiseren. Dat lijkt mij ook zeer zinvol. Ik hoor daar Bartels niet over.

 • cor | 06/02/08 om 16:31

  Arrest top Palm Invest verlengd
  06 Feb 08, 08:26
  door een onzer verslaggevers
  AMSTERDAM (DFT) – De top van het omstreden vastgoedfonds Palm Invest blijft nog zeker negentig dagen vastzitten.De rechtbank heeft besloten dat de twee oprichters en eigenaren, Remco V. en Danny K., voorlopig niet op vrije voeten mogen komen. Voor oud-directeur van Palm Invest, Bart D., geldt dat die nog eens dertig dagen in hechtenis moet blijven.
  Dat heeft het openbaar ministerie gisteren desgevraagd bevestigd. Justitie verdenkt de verdachten van verduistering, oplichting en overtreding van de wet toezicht effectenverkeer. Een groot deel van de miljoenen euro’s, die bij beleggers zijn opgehaald, zouden niet zijn aangewend voor de aankoop van vastgoed op de Palmeilanden voor de kust van Doebai.

  De advocaat van de hoofdverdachten, mr. Hans Speijdel zegt dat zijn clií«nten in beroep gaan tegen het besluit

 • P.Langen | 06/02/08 om 18:13

  Bartels en de VIOD vieren Feest!!!

  Inderdaad Stom S. Colson, wanneer u de volgende keer investeerd, zoek dan van te voren uit met wie je te maken hebt. Palm Invest betaat pas een paar jaar…een beginnende onderneming!!!!! Gedupeerd nee, gewoon een investering die nu door een media hype ter sprake is gekomen.. Zijn daar fouten gemaakt,zeker. Maar wat betekend dat nu voor u als investeerder; Alles wat er nu nog te halen valt bij Palm Invest zal bij de belastingdienst terecht komen. De viod is er niet voor uw belang voor de duidelijk en Bartels dus al helemaal niet. Wat ik me afvraag is wat er over blijft aan gelden nadat de VIOD het hele bedrijf schoongeveegd heeft. Voor u niks, Bartels wrijft in zijn handjes ( deelname geld voor het aanmelden) en de Belastingdienst al helemaal!

 • Juriste | 09/02/08 om 10:39

  Het lijkt mij het beste dat de gedupeerden zich tot een groot advocatenkantoor naar eigen keuze wenden, zodat de zwarte Piet in de media niet toegespeeld kan worden aan 1 advocaat.

  AA Properties heeft er belang bij dat er veel geld wordt geinvesteerd in de projecten en zal dus altijd een goed woordje doen voor Palm Invest, als klant, welke geld binnenbrengt. Harry Mens laat de gasten, welke reclame maken voor hun produkt in zijn programma betalen en dat geld moet ergens vandaan komen. Dus Harry Mens heeft er ook belang bij dat zijn kijkers allemaal 50.000 euro storten. Als niemand geld stort, komen er geen inkomsten binnen.

  Harry Mens kan daarbij volkomen te goeder trouw zijn geweest, want elke ondernemer wil winst maken. Het lijkt mij dat Harry Mens zijn naam niet verbonden wil zien aan oplichtingspraktijken en dat hij zelf verblind was door de enorme expansie in Dubai. Ik ben zelf vele malen in Dubai geweest en er wordt enorm veel gebouwd met de hulp van gastarbeiders uit arme landen. Al het uitvoerend werk wordt gedaan door gastarbeiders, welke ongeveer 85 procent van de bevolking in Dubai uitmaken. In feite is iedereen, die geen lokale arabier is, een gastarbeider in Dubai, met uitzondering van (een deel van) de toeristen.
  Investeringsmogelijkheden zijn er genoeg.

  De mensen, welke 50.000 euro hebben gestort, kunnen op TV zien waar een deel van hun inleg naar toe ging: Naar AA Properties, naar Harry Mens, naar RTL Z, enz.

 • JBE | 20/02/08 om 14:18

  Harry Mens – oeioeioei! Die man heeft al zo vaak foute bedrijven gepromoot, die later naar de knoppen gingen…Oppassen met zo’n zakkenvuller!

 • sit | 27/02/08 om 17:34

  Blijft toch een wrange smaak geven die Harry Mens. Je verwacht dat wat hij presenteert vertrouwd is. Ook politici en zelfs geestelijken komen in zijn programma. Wat superslap van hem is, dat hij er met geen woord over spreekt in zijn programma. Als hij er geld voor kan vangen dan wel ja.
  Of zou Bartels de grootste boosdoener zijn? Hij is iets tegen Palminvest begonnen terwijl dat misschien niet nodig was. De rente werd nog steeds betaald. Eerst de zaak op zijn kop zetten en dan de gedupeerden zgn. helpen. Ja vooral van hun geld afhelpen. Al met al een zeer nare lucht aan deze zaak van diverse kanten.

 • C.Corver | 06/03/08 om 21:33

  Ook ik heb er een heel naar gevoel over. Wie is er nog te vertrouwen. Bartels was wel heel snel met het vragen van maar liefst 1190 euro. Leuk als je miljonair bent maar mijn spaarcenten dacht ik als AOW’er voor een aanvulling met 9% rente te gebruiken. No cure no pay kon niet volgens de wet???

 • onbegrijpelijk...... | 05/04/08 om 19:58

  Heren en dames,

  Ik zit met verbijstering te lezen wat er allemaal geschreven wordt. Iedereen heeft een oordeel. Een heel belangrijk detail is dat er nog helemaal niets bekent is en dat niemand iets heeft aan al die wijsneuzen praat. Wat mij heel erg verbaasd is dat hierboven een stuk staat over NAPOLEON Bartels. Wat een zelf ingenomen kereltje. Hijvergelijkt zichzelf met Napoleon. Hij denkt de hele wereld in pacht te hebben. Hij heeft zelf een participatiefonds. Hij beticht alle fondsen wat ze fout doen. Overgenomen BV`s die bestuurt worden door andere BV`s…..LET OP HIERONDER……
  Dossiernummer: 30179297 Blad 00001

  Uittreksel uit het handelsregister van de Kamers van Koophandel
  Deze inschrijving valt onder het beheer van de Kamer van Koophandel voor
  Midden-Nederland
  ____________________________________________________________________________
  Rechtspersoon:
  Rechtsvorm :Besloten vennootschap
  Naam :Bartels Vastgoedparticipaties B.V.
  Statutaire zetel :Utrecht
  Eerste inschrijving in het
  handelsregister :27-02-2002
  Akte van oprichting :25-02-2002
  Akte laatste statuten-
  wijziging :12-12-2007
  Maatschappelijk kapitaal :EUR 90.000,00
  Geplaatst kapitaal :EUR 18.000,00
  Gestort kapitaal :EUR 18.000,00
  —————————————————————————-
  Onderneming:
  Handelsna(a)m(en) :Bartels Vastgoedparticipaties B.V.
  Adres :Koningslaan 106, 3583GT Utrecht
  Correspondentieadres :Postbus 14000, 3508SB Utrecht
  Telefoonnummer :06-51134295
  Datum vestiging :25-02-2002
  Bedrijfsomschrijving :Het voor eigen rekening of rekening van derden
  verkrijgen, vervreemden, bezwaren,
  exploiteren, huren en verhuren van
  registergoederen, leasing daaronder begrepen
  Werkzame personen :0
  —————————————————————————-
  Enig aandeelhouder:

  Naam :Bromios B.V.
  Adres :Koningslaan 106, 3583GT Utrecht
  Inschrijving handelsregister
  onder dossiernummer :30101584
  Enig aandeelhouder sedert :08-03-2007
  —————————————————————————-
  Bestuurder(s):

  Naam :Bromios B.V.
  Adres :Koningslaan 106, 3583GT Utrecht
  Inschrijving handelsregister
  onder dossiernummer :30101584

  28-03-2008 Blad 00002 volgt.
  Dossiernummer: 30179297 Blad 00002
  ____________________________________________________________________________
  Infunctietreding :08-03-2007
  Titel :Directeur
  Bevoegdheid :Alleen/zelfstandig bevoegd
  ____________________________________________________________________________
  Alleen geldig indien door de kamer voorzien van een ondertekening.

  Nu nog verder opletten…..

  Dossiernummer: 30101584 Blad 00001

  Uittreksel uit het handelsregister van de Kamers van Koophandel
  Deze inschrijving valt onder het beheer van de Kamer van Koophandel voor
  Midden-Nederland
  ____________________________________________________________________________
  Rechtspersoon:
  Rechtsvorm :Besloten vennootschap
  Naam :Bromios B.V.
  Statutaire zetel :Utrecht
  Eerste inschrijving in het
  handelsregister :22-05-1991
  Akte van oprichting :15-05-1991
  Akte laatste statuten-
  wijziging :27-01-1997
  Maatschappelijk kapitaal :EUR 90.756,04
  Geplaatst kapitaal :EUR 18.151,21
  Gestort kapitaal :EUR 18.151,21
  (Kapitaal omgezet in euro ex art. 2:178c B.W.)
  —————————————————————————-
  Onderneming:
  Handelsna(a)m(en) :Bromios B.V.
  Adres :Koningslaan 106, 3583GT Utrecht
  Correspondentieadres :Postbus 14000, 3508SB Utrecht
  Telefoonnummer :06-51134295
  Datum vestiging :15-05-1991
  Bedrijfsomschrijving :Beheermaatschappij.
  Werkzame personen :2
  —————————————————————————-
  Enig aandeelhouder:

  Naam :Bartels, Dénis André Napoléon
  Geboortedatum en -plaats :26-12-1958, Breda
  Adres :Adres afgeschermd o.g.v. art. 32 Hrb,
  Enig aandeelhouder sedert :15-05-1991
  —————————————————————————-
  Bestuurder(s):

  Naam :Bartels, Dénis André Napoléon
  Geboortedatum en -plaats :26-12-1958, Breda
  Adres :Adres afgeschermd o.g.v. art. 32 Hrb,
  Infunctietreding :15-05-1991
  Titel :Directeur
  Bevoegdheid :Alleen/zelfstandig bevoegd
  ____________________________________________________________________________

  28-03-2008 Blad 00002 volgt.
  Dossiernummer: 30101584 Blad 00002
  ____________________________________________________________________________
  Alleen geldig indien door de kamer voorzien van een ondertekening.

  Bartels stelt dat een investeringsbedrijf niet een geplaatst kapitaal kan hebben van euro 18.151,= . Kijk hierboven hoe Bartels zelf werkt.

  Ik weet niet wie Bartels afgelopen week heeft gezien bij Pauw en Witteman….Hij werd gewoon afgezeken omdat hij 500 euro betaald voor een kaart bij Rita Verdonk. En…. je raad het al……alleen maar commentaar….natuurlijk…..de zelfingenomen NAPOLEON Bartels!!!! Hij vond het niets miste vanalles…….Maar waarom zingt hij dan Rita verdonk toe op het podium met YOU ARE AN ANGEL……(zie telegraaf)

  Wie heeft de illussie….of wie heeft wie het fabeltje verteld dat indien er geld vrijkomt van Palm invest dat dit alleen maar komt via Bartels. Als je je niet bij Bartels aansluit pis je naast de pot. Wellicht heeft NAPOLEON dit zelf de mensen wijsgemaakt…..

  Ik kan maar een conclusie trekken. Mensen wacht tot er duidelijkheid is. Laat je zeker niet voorlichten (oplichten) door Bartels….zoals Hammerstein mooi zei……het 6e rangs advocaatje……..Napoleon toch…..schaam je voor jezelf

 • onbegrijpelijk...... | 05/04/08 om 20:24

  Nog 1 ding…..

  Kijk eens op de site van Bartels. Klik op advocaten en dan zie je Bartels…..Op de achtergrond Napoleon….waar hij zich aan spiegelt. Met opgeheven hoofd staat “onze” zelfingenomen Bartels te staan. Ik heb er naar 1 woord voor……wat een ongelofelijke natnek…… een natte wind… Laat hem maar eens bewijzen dat hij het aan het rechte eind heeft.
  Wat hij doet is onrust zaaien……nog eens onrust zaaien……en nog een onrust zaaien. Vervolgens legt hij alles neer bij mensen die er verstand van moeten hebben…..Maar je kent het spreekwoord……je kunt pas oogsten als je hebt…….juist…..gezaaid….Dat is wat hij doet en dat is de werkwijze van “onze” nep Napoleon….
  Ik hoop dat de ogen geopend worden van een ieder die dit leest. Het is puur eigenbelang van deze man.

 • Hans | 09/09/08 om 12:53

  Help !!!!
  Wij zijn gedupeerde van Easy life. Niet zoals in de media staat hebben alle mensen die instappen veel geld!! Soms sta je met je rug tegen de muur en kan je alleen nog maar één kant op. Zo ook wij. Het eerste jaar ging alles goed en nu staat de wereld op zijn kop. Zijn we alles (en onze toekomst) kwijt?? of blijft er wat over. de media smult van deze zaken, maar de mensen die gedupeerd zijn, hebben slapenloze nachten. Nu is er de advocaat die gaat bemiddelen, maar vraagt erg veel geld ervoor. Moeten we mee doen, of afwachten ???? Wie kan ons helpen, adviseren. hopelijk heeft u voor ons de juiste tips, ook horen we graag van andere easy life deelnemenrs. hoe gaan jullie heermee om?? marion-hans@onsnet.nu

  we horen graag van jullie.
  alvast bedankt

 • petiteje | 15/11/08 om 17:34

  Wie wordt door de credietcrisis getroffen?
  Als obligatiehouder van een vastgoed a 50.000 euro,
  ik zal de naam nog even niet noemen, kregen ook wij een zeer vervelende mededeling: rente en aflossingen kunnen op het moment niet plaats vinden.
  Wat gaat er dan door je heen?
  Wie heeft raad?
  Naar Dion Bartels?

 • tonny | 29/11/08 om 10:19

  zozozo, blijkbaar zijn er meer mensen niet tevreden met Bartels… http://www.zwartboekbartels.nl...

 • jan | 01/12/08 om 15:16

  Bartels, die vent is niet te vertouwen. Vuile oplichter!

 • tonny | 01/12/08 om 15:42

  even voor de volledigheid en de twijfelaars… Bartels = Niet doen, net als drank maakt hij meer kapot dan je lief is… uw inleg dus.

  http://www.zwartboekbartels.nl

 • Edith | 01/03/09 om 03:03

  Gaat Bartels nu ook een hoop geld opstrijken van de verontruste beleggers van TRE, er zijn als 200 aanmeldingen á 100o euro. Dus reken maar uit.

 • Daturaderk | 05/05/09 om 23:03

  Volgens mij maken de meeste mensen hierboven zich te druk om Bartels advocaten. Ze zouden zich beter druk kunne maken om bedrijven als Palminvest, Goodwood en Parttrust wat toch gewoon oplichters blijken te zijn.

 • JAN | 05/11/09 om 15:02

  Bartels Advocaten, goed gedaan eindelijk heeft deze advocaat een koekje van eigen deeg gekregen.
  Een straf klacht tegen Bartels advocaten mag niet uit blijven!!!
  Het is zo een zielig geval van uurtje factuurtje.
  Ze moeten hem opsluiten met Lakerman.
  Bartels is zo ondeskundig hij begrijpt niet dat met zijn uitlating hij het vertrouwen in het gehele Financial system beschadigde,hij richt daarmee schade aan de gehele Nederlandse maatschappij.
  Vastgoed fonds Palm Invest een goed voorbeeld, van ondeskundig handelen van de bestuurders,mis management hoogst waarschijnlijk , maar geen oplichting omdat de beleggers van Palm Invest te allen tijde zoals overeengekomen de maandelijkse rente van maar liefst 9 % altijd heeft uitbetaald. En omdat het bedrijf voering van Palm Invest meer dan waarschijnlijk er toe had geleid dat alle investeerders hun gehele inleg terug hadden betaald inclusief de beloofde 9% rente.
  De reputatie van financií«le instelling komt te voet maar vertrekt ter paard wanneer er een blaas kaak als Bartels volledig onzorgvuldig onderzoek pleegt naar de vermeende fraude.
  Door deze acties ontvangen belegger vaak minder geld terug of helemaal geen geld terug van hun geí¯nvesteerde vermogens omdat de reputatie van het bedrijf zodanig word beschadigd dat er een verband ontstaat tussen het ingelegde vermogen van de investeerder en de negatieve uitlating van Bartels,
  De bedrijf voering komt dan tot een gehele stil stand , de te verwachte omzetten worden daardoor niet meer gerealiseerd.
  Er ontstaat een maatschappelijke wederkeer op het betreffende bedrijf waardoor er geen normale bedrijf voering meer mogelijk is.
  Vaak jonge bedrijven met goede ideeí«n, Bartels slaat ze de hersens in. Door constant dit soort bedrijven in het dag licht te stellen als witten borden criminelen, oplichting en zeker niet minder dan fraudeurs.
  Beleggers zijn beter af voor hun eigen portemonnees, een advocaat aan te stellen welke op een discrete wijze misstanden aan de kaak weet te stellen.
  Er moet gewoon toe zicht komen voor dit soort van bedrijven( richt lijnen)
  Maar ook een toezicht houder op dit soort Lakerman Bartels praktijken, hun activiteiten kunnen het daglicht niet verdragen

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen