Leugensjournaal 11: 

Fijn en bedankt, PvdA

Leugens.nl komt op stoom, dus we gaan niet met kerstreces.

Vroeger kwam er in kerstvakanties een andere melkboer aan de deur. Bij elke klant zei hij: ‘Fijn en bedankt’. Dat zeggen we deze week tegen de PvdA.

Vorige week waren het de christenen die het jokkebrokken in de politiek domineerden. En afgelopen week de sociaaldemocraten, van van Surinaamse en van Hollandse komaf.

Het opvoeren van audio in Leugens.nl is nieuw en gaan we vaker doen. We melden ons netjes als pers en voor de rest is internet gewoon tekst, beeld en geluid. Ook geheim opnemen mag in Nederland, maar de juridische status van dergelijk materiaal is twijfelachtig. Nova maakte er gebruik voor een fraai leugenrelaas van het Korps Mariniers. En Holleeder ging onderuit op een mondelinge getuigenis waarover geen verhoor meer mogelijk is.

Niet uit te sluiten is dat Manon van der G. de waarheid spreekt, dus die mogelijkheid houden we open. Komende week het vervolg hierop. Of gaat de PvdA tegenwoordig ook al skií«n?

Merkwaardig gedraai ook afgelopen week: het meest keken we op van notoire discriminatie in NRC Handelsblad en een medische woordvoerder. Maar dat viel niemand op, kennelijk.

En dan de BBC, die anno 2007 de woorden ‘slet’ en ‘nicht’ schrapte. Ook konden we een glimlach niet onderdrukken om leugens in Agrarisch Nederland, met ‘fout in de oorlog’ als motief.

En over nazisme gesproken: een verzonnen hakenkruisverwonding was reden voor Ton Biesemaat om de geschiedenis van de gefingeerde slachtofferrollen nog eens na te lopen.

Ton zelf dook ook op in de krantenkolommen met beschuldigingen aan het adres van prins Bernhard, diens vermeende landverraad en rol in de kunsthandel. We houden dat buiten deze kolommen.

Mabel en de media daarentegen is wel voer voor deze rubriek. We lezen dat rapport met de kerst nog eens goed voor een vervolg. Regeert echt de leugen in de media? En hoe dan?

  • Reacties

  • TRS | 30/12/07 om 15:06

    “Merkwaardig gedraai ook afgelopen week: het meest keken we op van notoire discriminatie in NRC Handelsblad en een medische woordvoerder. Maar dat viel niemand op, kennelijk.”

    Oh? Jawel hoor:

    http://www.lucaswashier.nl/?p=5309

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen