Eric Kuijpers (14) 

Weer geding tegen Sociale Databank Nederland

Eerst schietenDe advocaten Eric Kuijpers en Douglas Harff vorderen bijna 1,7 miljoen euro aan dwangsommen.

“Wij sloegen zojuist steil achterover. De bel gaat en er wordt een postbestelling bezorgd. Namelijk: 18 ordners van onze grote vriend Kuijpers. Geen begeleidende brief erbij. Niets.”

Dit zag advocate Marjolijn Vissers van MDMV Advocatuur & Mediation in Utrecht op zich afkomen in een nieuw aangespannen kort geding dat morgen dient voor de rechtbank Rotterdam.

Inhoudelijk weten we weinig meer dan dat Kuijpers en Harff het verbeurd verklaren van dwangsommen vorderen wegens een volgens hen niet nagekomen vonnis van juli 2008 in een door ons uitegrebreid beschreven kwestie. SDN moest alle sporen naar een video-interview wissen. Dat is waarschijnlijk volgens de klagers niet gebeurd.

Kuijpers voert sedert enige jaren strijd tegen uitingen over hem op internet. Die beschouwt hij als smaad en laster. Een aantal zaken won hij. De laatste zaak won en verloor Kuijpers. Het beoogde financií«le voordeel behaalde hij niet. De zaak daarvoor over een internetpublicatie, verloor Kuijpers als advocaat van Essence Trainingen.

Verzoeken om wederhoor van Leugens.nl beantwoordde Kuijpers afwisselend met luid getier, beschuldigingen en het afbreken van de verbinding, in Nederland bekend onder de inmiddels ouderwetse term ‘de hoorn op de haak gooien’.

 • Reacties

 • DeurMatt | 05/03/09 om 23:23

  Matt Hoorn is op 4 maart 2009 door het Gerechtshof in Den Haag in hoger beroep weer schuldig bevonden aan het verduisteren van 130.000 euro belastinggeld en valsheid in geschrifte. Hij boft want hij hoeft hiervoor maar 240 uur belastingaangiftes in te vullen in plaats van zes maanden te zitten. Toch blijft hij volgens het Gerechtshof officieel een oplichter (en een lasteraar). Die zogenaamde haatsite blijkt dus weer gelijk te hebben.

  Als zijn aanstaande bruid Marií«lle zo stom is om toch met hem te trouwen, laat ze dat dan alsjeblieft op huwelijkse voorwaarden doen. Dat scheelt een hoop schulden voor Marielle. Die 130.000 euro moet tenslotte wel terugbetaald worden door Matt.

 • Mr. Hoofdpijn | 07/03/09 om 08:07

  Rare commentaren bij een artikel over SDN-versus Mr. Kuijpers en mr. Harff, want veel over Matt Hoorn. Deurmatt cs redeneren met drogredenen: schuld via associatie.
  Interessanter is het vonnis van de rechtbank rotterdam, van 5 maart, zaaknummer 322525/KG ZA 09-23, waarin de rechter de zaak tegen SDN terugverwijst naar de rechtbank om de door mr. Kuijpers en mr. Harff ingebrachte produkties – achttien ordners – goed te kunnen beoordelen. En voegt de rechter eraan toe: ‘voorhands kan niet gezegd worden dat boven redelijke twijfel verheven is dat dwangsomvordering zal standhouden en niet uitgesloten kan worden geacht dat sprake is van misbruik van executie-bevoegdheden.’ De vorderingen van Harff en Kuijpers worden dus door de rechtbank Rotterdam afgewezen met daarbij de aantekeningen dat het duo wellicht misbruik heeft gemaakt an executie-bevoegdheden. Niets Matt Hoorn, maar klare taal. Inmiddels heeft mevr mr. Vissers een klacht tegen mr. Kuijpers ingediend bij de deken van advocaten. Nu maar afwachten.

 • Deurmatt | 10/03/09 om 19:06

  @Mr. Hoofdpijn
  U heeft gelijk. Het was ook mijn bedoeling om dit on-topic te houden en enkel aan te geven dat er laster wordt gepost in de comments door Matt Hoorn. Helaas is dit mede dankzij mij verzand in off-topic geneuzel over hem Mijn excuses daarvoor.

  En uw commentaar is inmiddels overgenomen door leugens.nl. Om on-topic te blijven: als het om zo’n complexe zaak, zo veel bewijsmateriaal en zulke hoge bedragen gaat, lijkt het mij een logische beslissing dat een kort geding niet de juiste weg is. Dat zal dus wel een bodemprocedure worden, waardoor SDN en deze advocaten alle tijd hebben om een langdurige intieme relatie op te kunnen bouwen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen