Eric Kuijpers (13) 

Rectificatie Hyves-belediging afgewezen

massachusetts college of pharmacy and health science alt=”Eerst schieten” />Geen rectificatie nodig en geen schadevergoeding voor Kuijpers.

Gelezen: Vonnis rechtbank Utrecht

Het gaat om de zaak van advocaat Eric Kuijpers tegen een jonge vrouw die hem op Hyves vals beschuldigde van onder meer een veroordeling wegens pedofilie. We beschreven de zaak uitgebreid.

Kuijpers, weer bijgestaan door advocaat Douglas Harff, vorderde dat de vrouw zich verder zou onthouden van dergelijke beschuldigingen op straffe van een dwangsom. Dat is toegewezen: 3.000 euro per geval en 1.000 euro voor elke dag dat de beschuldiging wordt gepubliceerd.

Maar het belangrijkste deel van de vordering is niet toegewezen. De vrouw, Marií«lle Visscher, hoeft niet te rectificeren noch aan Kuijpers een voorschot te betalen op een schadevergoeding.

Visscher heeft Kuijpers onrechtmatig beschuldigd van een veroordeling wegens pedofilie, maar de rest van haar uiting op Hyves was niet onrechtmatig.

Ze heeft voldoende aannemelijk gemaakt volgens voorzieningenrechter H. Uniken Venema, dat ze zelf snel het bericht heeft verwijderd en dat het maar door vier personen is gezien. Ze treft geen schuld voor overname van het bericht op de lastersite De Vrienden van Matt.

Ook is niet bewezen dat Visscher verantwoordelijk is voor reacties met beschuldigingen aan het adres van Kuijpers die op onder meer Leugens.nl zijn geplaatst. Een e-mail adres waarmee beschuldigingen zijn gedaan is aangemaakt door ‘een persoon uit Haarlemmermeer’ terwijl Visscher in Zoetermeer woont.

Iedere partij moet de eigen kosten dragen van de procedure.

 • Reacties

 • an | 13/01/09 om 19:37

  Gerechtigheid is geschied te Utrecht, deze malle advocaat
  moet worden gestopt !!!!!

  EEN SCHANDE VOOR Hí‰í‰L DE BEROEPSGROEP !!

  WEG MET DIE CHARLATAN

  An

 • Tes | 14/01/09 om 23:35

  Deze advocaat fasciliteert ook een laster & smaad site
  http://www.devriendenvanmatt.com/
  Althans volgens de uitspraak die hier is te lezen,
  http://teamleons.wordpress.com/

  WAANZINNIG !

  TESS

 • Sanne | 15/01/09 om 15:49

  @Tes:
  Ik zit net op dat teamleons te kijken maar daar worden heel veel mensen beschuldigd van allerlei zaken zonder enig bewijs. Daarbij zie ik van veel personen adressen en foto’s online staan. Ook zie ik heel veel gescheld in de comments. conclusie: Teamleons is zelf een laster en smaad site. Hoe durf jij dat dus over andere websites te zeggen.

 • Tes | 16/01/09 om 00:41

  @Sanne,
  Je boft er is nl. Eur.10.000,- uitgeloofd voor één
  bewijs van laster en smaad tegen h.f.c.kuijpers.
  als ik jou was zou ik dat geld vooringenomen
  incasseren, ik zie je “bewijs” met spanning tegemoet.

  Zoniet tageul,
  SUX

 • Jonny | 16/01/09 om 18:24

  Ik heb even de moeite genomen om wat op die site’s rond te kijken, maar de enige conclusie die ik kan trekken is dat iedereen volkomen geschift is, gaat helemaal nergens over.GET A LIFE…

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen