Leugensjournaal 44: 

Seks en chantabel zijn

De roddelbladen schuiven op naar de politiek. Is er wat op tegen?

Op de Gooise matras kon en kan elke tv-persoonlijkheid zijn gang gaan zonder gevolgen voor het werk. Op de Haagse matras tot op heden ook. Maar hoe lang nog?

Het heeft geen pas om te wroeten in het privéleven van personen. Zulks doet men niet. Maar is het juist niet belangrijk om te weten in hoeverre politici chantabel, net als onze hoofdpersoon prins Bernhard, chantabel kunnen zijn wegens onbetrouwbaar handelen? Of leidt juist aandacht van media ertoe dat politici chantabel zullen worden?

Of andere gezagsdragers die welliucht op enigerlei wijze zich chantabel maken? Speelde dit een rol in de zaak van het vreemdgaan van de Zeeuwse politiechef?

Hoe dan ook is het niet tegen te houden. Roddelbladen als Story schuiven op naar onder meer de politiek. En serieuze pers zal meer en meer aandacht aan privékwesties besteden. Naar we mogen hopen op grond van betrouwbare bronnen. Dat is soms moeilijk afwegen.

Zo kun je een familie als maffia bestempelen zonder veroordeling, maar niet zomaar als pedo. En Kat mag komen uitleggen waarom hij Lippens kielhaalt en artikelen vervolgens verwijdert.

Onderzoeken, daar gaat het om. De gerenommeerde Los Angeles Times verbood haar bloggers nog heel recent om aandacht te besteden aan de geruchten over het vreemdgaan van gewezen presidentskandidaat John Edwards. Dat blijkt na diens bekentenis heel dom te zijn geweest.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen