Leugensjournaal 42: 

Dr. Dragan Dabic, Victor Muller en Nina Brink

“Een brutaal mens heeft de halve wereld”, placht m’n oude moeder te zeggen. Bluffen helpt.

Daar waren op de eerste plaats de openbare optredens van Radovan Karadzic als Dr. Dragan Dabic. Even los van de verschrikkelijke verdenkingen aan zijn adres, heeft Karadzic het fantastisch gedaan. We twijfelden direct of hij wel zo onvindbaar was als aanvankelijk werd gezegd. Spoedig kwam de aap uit de mouw: de geheime dienst van Servií«, dus de regering zelf mogen we aannemen, beschermde hem.

Een reeks media, waaronder wijzelf, bekende weblogs en het NOS Journaal, tuinden in de namaak website Dragandabic.com. Hij was wel op het web aanwezig, maar op Psy-help-energy.com, inclusief aanbod van het programmaonderdeel ‘Seksualne smetnje’.

Dan was er de entree van Victor Muller op Leugens.nl. Die meende dat zijn veroordeling buiten het daglicht kon blijven. Bluffer en leugenaar, blijkt uit het vonnis. We vinden het onjuist dat de rechtbanken zo ver gaan in hun anonymisering van vonnissen.

Dat geldt ook in het zakelijk conflict van Nina Brink en Dik Wessels. De laatste toonde zich een meedogenloos zakenman in een grote geldzaak. Eens waren deze ondernemers ‘partners in crime’ om het volk gek te maken met World Online aandelen. Zou Nina Brink overigens die 43 miljoen euro in een fonds hebben gestopt voor aandelenkopers van World Online destijds. Ook hebzuchtigen overigens die men ten onrechte ‘gedupeerden’ noemt.

Dan hadden we afgelopen week nog de brutale profiteurs Vrij Nederland en advocaat Scheffers met hun zogenaamde onthulling en advisering in de zaak-Spijkers.

Onbevredigend is de het gebrek aan uitsluitsel omtrent de onthulling van Elsevier over PVV en Fitna en de bestempeling hiervan al ‘lariekoek’ door de regering. We mogen hopen hier dat de waarheid de snelle leugens achterhaalt.

Komende week belooft boeiend te worden, door de frontale strijd van Micha Kat en zijn acties om een volgens hem elitair netwerk van seksueel misbruik aan te pakken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen