Wie zijn billen brandt… 

Victor Muller

De liegende baas van automaker Spyker probeert openbaarmaking van een veroordeling te voorkomen. En bereikt het tegendeel.

Gelezen: Het Financieele Dagblad

Victor Muller mag natuurlijk niet ontbreken op Leugens.nl: de man die fantasie werkelijkheid maakt met de jongensdroom Spyker Cars, de voortzetting door snelle geldjongens van een fraaie historie.

Kort: Muller had bij zijn bank een lening van 1.750.000 euro met Spyker-aandelen als onderpand. De bank dreigt in juni 2007 aandelen te verkopen vanwege onderdekking met ruim 72.000 euro. Muller mailt de bank dat ze niet moet verkopen want Spyker de volgende dag met ‘een belangrijk positief persbericht’. Er komt een herfinanciering van Spyker en de koers stijgt met ruim 5 procent. Muller uit de brand.

De (onbekende) bank speelt de zaak meteen door aan de AFM. Die belt Spyker met de vraag of het klopt dat hij de bank dat heeft bericht. Muller ontkent. Muller liegt dus. Een medewerker van Spyker geeft AFM wel het juiste antwoord en zegt dat hij ‘enorm baalt’ dat Victor Muller heeft gelekt. Later stuurt de bank nog de e-mail van Muller naar de AFM. De leugenaar is nu ontmaskerd.

De AFM vindt het geval ‘zeer ernstig’. Is dat zo ernstig? Daar oordelen de deskundigen maar over. De rechtbank in Rotterdam oordeelt dat de boete te hoog is en dat Muller deels ‘verschoond’ mag blijven van publicatie.

Dat willen verzwijgen van de waarheid breekt Muller op. Journalist Gerben van der Marel van het FD lette goed op. En kwam erachter dat een vonnis van de rechtbank Rotterdam over een veroordeling door de beurswaakhond AFM betrekking heeft op Muller. Dat vonnis is van internet gehaald op verzoek van de advocaat van Victor Muller. Er komt later met een beperkte publicatie.

Maar uiteraard publiceren we de oorspronkelijke versie.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen