Eric Kuijpers (15) 

Advocatenduo verliest in hoger beroep

Leugen over Kuijpers leidt opnieuw niet tot veroordeling.

Vaste klant op Leugens.nl, Eric Kuijpers, toog naar de rechter vanwege een valse beschuldiging op Hyves van pedofilie.

Er volgde op 7 januari 2009 ’vrijspraak’ daar de jongedame in kwestie had gepubliceerd op haar besloten Hyves-pagina.

Het gerechtshof in Amsterdam oordeelt dat dit een juiste uitspraak in kort geding was. Eric Kuijpers en zijn advocaat Douglas Harff verliezen hun zaak.

De aangeklaagde noemde Kuijpers ondermeer een ”˜kermisattractie’ en ”˜ scheiterd’ en schreef dat hij ”˜met een jachtgeweer’ op de koffie zou komen. Ook werd Kuijpers beschuldigd van het ontfutselen van de beschuldiging op de besloten Hyves-pagina onder de naam ”˜Janna Tolsma’.

Het Hof vindt de uitlatingen op zichzelf noch in combinatie ”˜ onrechtmatig’. Zo beeldde Kuijpers zich bijvoorbeeld zelf af met een jachtgeweer op een visitekaartje, voorzien van de tekst ”˜ eerst schieten, dan praten’.

Volgens het Hof is er een spelletje gespeeld met ondermeer de ”˜haatsite’ De vriendenvanmatt.nl – gericht tegen Matt Hoorn – in het bijzonder door ene ”˜ Ar de Nar’ op de dame in kwestie in de val te laten lopen. Matt Hoorn is (inmiddels) haar echtgenoot.

Volgens Kuijpers is hij via e-mail account ”˜Up, close and personal’ nog na het vonnis in kort geding weer in verband gebracht met pedofilie. Volgens het Hof is niet duidelijk wie daar achter zit.

Kuijpers moet een kleine 3.000 euro aan onkosten van de tegenpartij vergoeden.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen