Margarita loog over een overboeking volgens de rechter 

Uit de tapes van Edwin de Roy van Zuydewijn – deel 10

Zwarte halfbroer? Nooit van gehoord!

Edwin de Roy van Zuydewijn mag van de rechter een leugenaar worden genoemd, althans door een columnist. Adriaan Jaeggi, de te vroeg overleden columnist om wie het ging, hoeft dan niet ook Prinses Margarita als leugenaar te bestempelen.

Maar was er dan niet sprake van een gezamenlijk liegen in de interviews van haar en Edwin de Roy van Zuydewijn met HP/De Tijd? Prinses Margarita beschuldigde ondermeer haar vader Prins Karel Hugo van Bourbon-Parma (ook wel Prins Carlos Hugo genoemd) en de bank Mees Pierson ervan dat 100.000 dollar zonder haar toestemming naar haar vader was overgeboekt. Een rechtszaak hierover met de bank verloor ze. Ze had wel toestemming gegeven voor de overschrijving.

De Roy van Zuydewijn beweerde in de vraaggesprekken met mij in de zomer van 2005 wat zijns inziens de ware bestemming van die grote som geld was: voor het levensonderhoud van haar ‘zwarte halfbroer’ en niet voor haar vader.*)

Margarita loog dus volgens Edwin niet alleen dat Mees Pierson zonder toestemming het geld heeft overgemaakt maar was ook niet waarheidsgetrouw over de bestemming.

De halfbroer komt voor in roddels als het product van een amoureuze relatie tussen Karel Hugo en de Dominicaanse huishoudster van het toen nog koninklijke echtpaar Irene en Carlos Hugo.

Volgens Edwin wisten Prins Jaime (tweelingbroer van Margarita) en Prinses Carolina (jongste zus van Margarita) ook van de financií«le ondersteuning aan hun donkere halfbroer. Die heet Xavier, naar de vader van Karel Hugo. Overigens heeft Margarita’s oudste broer Carlos (ook) een bastaard op de wereld gezet, Carlos Klynstra, daarmee het oudste achterkleinkind van prins Bernhard en koningin Juliana.

Edwin leed: “De frustratie en de pijn, niemand die maar wou zien wat dat met mij deed. Het is een wonder dat ik niet aan de drank of de drugs gegaan ben. Maar op een gegeven moment zijn er slaappillen in beeld gekomen. Dat moest. Dat is niet uit te houden. En dan mij verwijten je zit de hele dag achter de computer. Maar wie doet het dan?

Vraagt ze [Margarita, red.] aan mij of ik een brief aan Kemp wil schrijven want ze is het niet eens met Kemp, een van m’n advocaten toen. Die heeft het verprutst, man. Het was meineed van Margarita. Totaal. Maar die heeft die hele zaak bij Mees Pierson zo verprutst, zeven, acht keer een verhaal veranderd.”

Overboeken van het geld? Of meineed?

“Ik heb een KPMG-rapport van Margarita waarin gewoon staat: renteloze lening aan haar vader 100.000 dollar. Nou jij weer. Die ben ik toevallig vijf maanden daarna in een laatje in een kastje tegengekomen op Bartas. Moet je nou nagaan. Ze hangt mij op met valse feiten en mijn advocaten?

Vraagt nog aan mij of ik Kemp een briefje wil schrijven met dit en dat. Krijg ik op hoge poten van Kemp een brief terug. Dat het een schande is dat ik onderteken voor Margarita. Dat heb ik helemaal niet gedaan. Het is gewoon een e-mail. En al die valsheden. Valsheden? Waar heb je het over? Ze heeft het me zelf opgedragen. Kemp aan Margerita. Heb ik helemaal niet gedaan zei ze toen. M’n eigen vrouw! Dan trek je je haren uit je hoofd.”

Dat stuk van KPMG heb je?

“Ja, natuurlijk.”

Maar dat had de tegenpartij als munitie heel makkelijk kunnen inbrengen?

“Niet alleen dat. Ik heb een tape. Waarop Carolina en Jaime belden. Godverdomme Margerita, hoe durf je en je weet donders goed dat het geld voor Xavier is. Who the fuck is Xavier? Oh, je zwarte broer. Dat ben ik vergeten. Komt zeker ook van mij. Ja, dat wist ik. Nou dat wist ik helemaal niet. Nou zo. En ik heb dat op tape. Schelden man. Tsjonge.”

Maar nu even dat rapport en Mees Pierson?

“Mees Pierson heeft in zijn verweer daar wel degelijk een notie van gemaakt, maar de rechtbank heeft daar in die zin overheen gelezen dat ze dat in die zin niet als meineed hebben geí¯nterpreteerd. Maar het staat er wel.”

Jij wist van die halfbroer tot aan die zaak niets?

“Helemaal niets. Ik geloof m’n vrouw toch op haar woord. Van meet af aan heeft ze dat lopen roepen. En dat geld is van mij. En die honderdduizend dit en dat, hapapapa. Arme sloeber, hij verliest altijd maar alles. En ik mag alles maar betalen. En wij moeten die vent onderhouden.

Hij stuurt ons brieven met bijbelse verwijzingen van Lucas zo en zo veel. En in de tussentijd is hij de grootste schuinsmarcheerder, dit zijn allemaal teksten van haar zelf over haar vader. En ik ben de diegene geweest die tot op de laatste dag dat ik haar gezien heb altijd gezegd heeft: ook in het bijzijn van alle advocaten, het is en blijft je vader, he?

Altijd contact met hem blijven houden. Dat heb ik gezegd. Ik ben mijlenver verwijderd van iemand die dat ooit gelooft. Zo is het wel. En al die mensen die er allemaal bij waren hebben allemaal zware hermelijnkoorts gekregen. En dan heb ik een advocaat [toen Pim de Vos, red.] die wil die mensen niet horen. Omdat die te lui is, omdat ik geen poen heb. Omdat ik geen geld heb word ik in mijn recht, in mijn alles beperkt. Het is een schande. Laat ze maar komen. Kom maar liegen dan”¦”

*) De vraaggesprekken waren bedoeld voor een boek dat nimmer is verschenen. De banden zijn in beslag genomen door justitie vanwege een aanklacht van de familie van Margarita. De beweringen van De Roy van Zuydewijn zijn voor diens rekening.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen