Beschuldiging van misleiding met onjuiste feiten: 

Ongefundeerde beschuldigingen Telegraaf aan adres Morand

Telegraaf vindt actie en actievoerder omstreden, maar deze stapt naar de rechter. En erkent wel een eerdere beschuldiging op deze site. [Zie voor een rechtzetting van de kop: De Telegraaf en Ferdy Roet, toegevoegd op 9 oktober 2010, alsmede bezwaren van Roet, toegevoegd op 10 oktober 2010].

Persbericht Loterijverlies.nl

Loterijverlies en Morand Juridische bijstand maakten afgelopen week hun entree op Leugens.nl, vanwege hun harde claim dat de zaak tegen De Staatsloterij een grote kans op winst maakt.

Nu beschuldigt Morand de media van leugens, om precies te zijn De Telegraaf. De krant publiceerde eerst de eis van Europarlementslid Toine Manders (VVD) voor een verbod van claimclub Loterijverlies.nl wegens misleidende reclame.

Gisteren volgde Actie tegen Staatsloterij omstreden, behalve op de website ook in de krant. Daarin onder meer:

“Boze deelnemers die de Staatsloterij willen aanpakken wegens misleiding, worden mogelijk belazerd door hun belangenbehartiger Loterijverlies.nl”¦

Het ‘juridisch adviesbureau’ dat de verhaalactie ontplooit en inmiddels bijna een half miljoen euro aan inschrijfgeld ontving, blijkt een eenmansbedrijf van een voormalige beleggingsadviseur”¦

Ook is het bedrijf gevestigd op het huisadres van directeur Ferdy Roet (28), tot voor kort adviseur van beleggingen in opties.

Roet blijkt naast juridisch adviseur ook handelaar in internetadressen te zijn. Een advocatenkantoor waarmee Roet zegt samen te werken, ontkent dit bij navraag”¦”

Wellicht geen leugenaar, maar tenminste een dubieus figuur, volgens De Telegraaf. Persoon in kwestie:

“Directeur Ferdy Roet, gespecialiseerd jurist in kansspelbeleid, van Morand is furieus. Hij zet zich, in samenwerking met andere gespecialiseerde advocatenkantoren, met zijn mensen in om de gedupeerden van de Staatsloterij die zich bij Loterijverlies.nl hebben aangemeld, hun inleg op te eisen en financií«le genoegdoening te geven.”

Wat er precies mis is met het artikel in De Telegraaf wordt niet duidelijk. Wederhoor ontbreekt, maar de feiten weerspreekt Roet aka Morand niet in zijn verweer. We bellen hem.

De Telegraaf schrijft dat uw bedrijf werkt vanaf uw huisadres in Noord-Scharwoude? Op de site zien we een kantooradres waar ook de telefoon wordt aangepakt?

Roet: “Op het huisadres is Morand nog wel geregistreerd. We houden inderdaad kantoor in Alkmaar.”

Hoeveel mensen heeft u in vaste dienst?

“Drie mensen in vaste dienst en met regelmaat twee mensen vanuit een uitzendbureau in een los verband.”

Bent u eigenlijk beleggingsadviseur?

“Ik ben meester in de rechten. Morand Juridische Bijstand bestaat al sinds 2004. En ik werk samen met erkende juristen.”

U zegt besloten te hebben dat kort geding aan te spannen, maar heeft u dat werkelijk gedaan?

“Ik heb zeer binnenkort hierover overleg met mijn advocaten, maar die raadden me telefonisch al aan die zaak te beginnen. En ik ga naar de politie in Alkmaar voor aangifte wegens smaad. Ik kan u verder mededelen dat er 1,5 maand geleden een onderzoek naar rechtsbijstandverleners is geweest en dat wij als topper uit de bus kwamen. In dat kader zijn wij dan ook uitgenodigd voor een televisieprogramma dat in het najaar op de televisie wordt uitgezonden. Het desbetreffende onderzoek heeft dus plaats gevonden voordat de actie tegen de Staatsloterij í¼berhaupt bekend was.”

Gaat u die zaak tegen De Telegraaf voeren van het inschrijfgeld van Loterijverlies.nl?

“”¦Nee, dat lijkt me niet. De kosten van het kort geding moeten gedragen worden door mijn bedrijf Morand Juridische Bijstand.”

Dan hebben we u beschuldigd van een niet hard te maken claim dat deze rechtszaak een gelopen race is in uw voordeel. Wat vindt u daarvan?

“Daar heeft u helemaal gelijk in. De kans is volgens juristen inderdaad groot dat we deze zaak winnen. Maar er is geen directe jurisprudentie waarop we ons kunnen baseren. Ik zal nog eens naar de formulering op de website kijken”¦”

 • Reacties

 • Haasnoot | 18/06/14 om 13:11

  Goedemiddag,wij kregen vanmorgen een brief van Morand juristen,dat wij een betaling moeten doe van 84,45 euro.
  Omdat ik 35,00euro niet betaald zou hebben, dat klopt ik heb na de nieuwsbrief een brief naar loterij verlies gestuurd dat ik er vanaf zag. Wij moeten binnen 5 dagen het bedrag overmaken of ze gaan over tot executiemaatregelen. Wat zouden wij nog kunnen doen.

  18-06-2014.
  .

 • themis | 22/06/14 om 14:30

  Executiemaatregelen kunnen slechts plaatsvinden als de schuldeiser over een executoriale titel beschikt. Bijvoorbeeld in de vorm van een vonnis. Er dient in uw geval eerst een rechter te zijn die op verzoek van de eisende partij van oordeel is dat een veroordeling moet volgen. Als een incassobureau dreigt met executiemaatregelen kan zij dat slechts doen na het voeren van een procedure met een voor hun opdrachtgever gunstige uitkomst. Als U zomaar een ongespecificeerd een betaling doet op een vordering van deze loterij zal men dat eerst afboeken op interest en kosten. Indien U daadwerkelijk van oordeel bent dat u 35 euro moet voldoen betaal dat dan rechtstreeks aan deze loterij onder de mededeling finale betaling. Er zijn geen goede redenen om U onnodig druk te maken.

 • Carla | 18/08/14 om 12:31

  Loterijverlies is een oplichtersbureau dat gevestigd is in een pand in Heerhugowaard. Helaas ben ik er ingetuind i.v.m. staatsloterij. Je hoort niets meer van ze. Hebben het laatst geprobeerd met teruggave erfbelasting met een groot bedrag als inschrijfgeld. Deze meneer heeft net als de andere heren hun zakken rijkelijk gevuld. De gedupeerden worden niet meer benaderd dus is er niets gedaan tegen de staatsloterij en teruggave erfbelasting. Het wordt tijd dat alle deelnemers aangifte doen tegen Loterijverlies voor teruggave inschrijfgeld. Deze zelfverrijkers kunnen niets voor ons doen. Mensen, trap er niet meer in!!

 • JR | 05/07/15 om 13:06

  Een bekende heeft zich ook aangemeld bij Stichting Loterijverlies. Ze heeft eerst telefonisch informatie opgevraagd. Men gaf aan, dat ze zich kon aanmelden via internet en dat ze daarna een bevestigingsbrief zou krijgen en nog 2 weken bedenktijd zou hebben. Omdat ze geen bevestigingsbrief kreeg, heeft ze nogmaals gebeld of ze wel aangemeld was. Dit konden ze in de administratie niet zien, maar wellicht kwam dat door de achterstand. Ze kreeg er tijdens het gesprek een raar gevoel bij en gaf aan, dat ze ervan af wilde zien. Men gaf aan, dat ze dan het bedrag gewoon kon storneren, mocht het eraf gehaald worden. Een bevestigingsbrief heeft ze nooit ontvangen, er werd wel 35,00 euro van haar rekening geïncasseerd, dit bedrag heeft ze meteen gestorneerd, zoals haar was geadviseerd. Per post kreeg ze twee maal een aanmaning. Ze heeft per mail het bovenstaande uiteengezet en dus nogmaals laten weten dat ze van deelname af zag. Van Loterijverlies kreeg ze een mail terug, dat afmelding niet mogelijk was, ze kon geen beroep doen op de bedenktijd, omdat er al werk voor haar was verricht. Loterijverlies zou het geld opnieuw incasseren. Dit hebben ze niet gedaan (ze vond het overigens prima, omdat ze toch niet meer voor deelname voelde). Op 4 juli 2015 ontving ze van Incassoborg een brief, dat ze 72,23 moest overmaken. Ze wil dit bedrag niet betalen, omdat ze meent dat ze in haar recht staat. Is dit wel verstandig?

 • Willem | 01/09/15 om 14:06

  Gisteren 31-8-2015 was de woordvoerder bij RADAR op TV. Deze meneer moest de redelijke woordvoerder zijn die de kou uit de lucht moest nemen. Het enige wat hij deed was toegeven dat sommige dingen fout waren en zo niet hadden gemoeten maar glashard toezeggen dat e.e.a. terug gedraaid zou worden, ho maar! Ongetwijfeld een jurist die in opdracht van Morand tegen vergoeding van een riant honorarium wat uiteindelijk betaald wordt door loterijverlies zich laat misbruiken om deze criminele praktijken voort te kunnen zetten zolang als het nog geld op levert. Melken, die verliezers, melken tot ze leeggebloed zijn.

 • Peter Olsthoorn | 02/09/15 om 15:13

  Mag ik er op wijzen dat bovenstaande reactie taalkundig niet kan: “Melken, die verliezers, melken tot ze leeggebloed zijn.”

  Oftewel goed voor Leugens.nl? ;-)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen