Verongelijkt gokkend deel der natie staat op: 

Loterijverlies: liegen
tegen de leugen

Aanpak Staatsloterij met collectief proces met een grote kans dat Morand Juridische Bijstand sowieso winst opstrijkt.

Eerder op Leugens.nl: de Staatsloterij jokt dat maandelijks er voor zowel de prijzen van 50.000 als van 100.000 euro 20 winnaars zijn. Dat zijn er hooguit vier voor de twee bedragen. De achtergrond: de Staatsloterij drukt 18 miljoen loten. Daarvan worden er tussen de 3 en 4 miljoen verkocht. Maar ook de niet verkochte loten gaan mee in de trekking.

Ook in de reacties op dat artikel boosheid; verongelijkt Nederland weer aan de bal. En het bedrogen smaldeel der natie stapt naar de rechter. Want gokken is voor hen niet wat het is: je hebt twee kansen. Je wint. Of niet.

Op Loterijverlies.nl verzamelen ze zich. Deelnemers dokken éénmalig 25 euro voor één meegespeeld lot, plus € 10 voor elk volgend lot, ongeacht de periode. Al 15.000 mensen doen mee.

Bij 25 euro per deelnemer is dat een bedrag van 375.000 euro. Wint initiatiefnemer Morand Juridische Bijstand in Alkmaar dan int ze 15 procent van de schadevergoeding.

“Morand Juridische Bijstand kan juridisch onderbouwen dat de kans om het proces te winnen zeer groot is.”

Dat is in deze zaak een letterlijk fabelachtige leugen: je kunt immers nimmer juridisch een kans op winst onderbouwen.

Wat Morand bedoelt is: Morand Juridische Bijstand kan onderbouwen dat de kans dat ze er zelf, hoe dan ook, beter van wordt zeer groot is.

 • Reacties

 • Frits | 23/05/08 om 14:19

  De ene zijn dood de ander zijn brood. Of waar twee honden vechten om een been gaat de derde ermee heen. Of hoe de Nederlandse Staat het voorbeeld geeft. Of hoe mejuffrouw Herfkens dat doet in een een tweetje met minister van Buitenlandse zaken.
  De moraal: als iemand het over Normen en Waarden heeft, dan heeft hij blijkbaar een probleem daarmee. Of anders gezegd: neem alle uitlatingen die JP aan de voorzijde verlaten niet serieus.

 • Michael | 27/05/08 om 03:16

  Mijn reactie aan Morand op een eerdere e-mail aan hen: In ieder geval sportief dat u de moeite heeft genomen te antwoorden. Ik heb geen enkele moeite met inkomsten voor u – gelet op de risico’s – maar deze dienen wel proportioneel te zijn. Mijn schatting is, gelet op de €25 inschrijfgeld en de 15% succesfee, bij maximale belangstelling (1,4 miljoen vaste spelers) en succes minstens € 50 miljoen, waarvan € 35 miljoen voor u risicovrij bij maximale belangstelling ongeacht de uitslag van de juridische procedure, voor u kan opleveren. Ik gun u een commercieel succes maar dit is buiten alle proporties aangezien één juridische procedure voor één vaste speler een precedent schept voor alle andere vaste spelers. Nogmaals: ik houd van ondernemerszin maar wel in een maatschappelijk verantwoorde context.

 • Klaas | 19/06/08 om 14:50

  Ik ken de heer Ferdy Roet al op een heel andere manier. Laten mensen die geld aan hem betaald hebben maar oppassen. Want eenmaal je het contract met hem ondertekend hebt laat hij je straks ook de griffiekosten a 300,- euro en evt de proceskosten nog betalen.

  Het is een gewetenloze boef. Ik heb het aan den lijve mogen ondervinden. Eerst mooie praatjes aan de telefoon, maar als hij niet het gewenste resultaat lijkt te boeken gaat het ineens over een heel andere boeg!

  Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

 • Patrick | 19/06/08 om 16:04

  @ Klaas:

  Beetje subjectief vindt u niet? Mijn zus heeft momenteel ook een zaak lopen bij het bedrijf van dhr. Roet Morand (tegen haar voormalig werkgever) en die is juist zeer te spreken over de service en bereikbaarheid van hun bedrijf en dhr. Roet in het bijzonder.

  Wellicht overbodig maar toch: uiteraard steun ik de zaak van Morand tegen de Staatsloterij voor de volle 100%. Aanpakken die handel.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen