Leugens.nl verbonden met strijdtoneel Alpa Klinik in München 

Patií«nt aan de telefoon

Chirurg Dekkers bekritiseerd, collega geprezen.

Tot nu toe: de Duits-Nederlandse rugchirurg Horst Dekkers van de Alpha Klinik in Mí¼nchen wordt gedaagd tegen . In een interview met Leugens.nl zegt Dekkers dat jaloerse collega Thomas Hoogland, ook van de Alpha Klinik, achter de klacht zit en deze betaalt. Ex-patií«nt Sjaan Hesselberth meent dat Dekkers notoir liegt. Andere ex-patií«nten van Dekkers zeggen dat Hoogland er niets mee van doen heeft, maar dat ze de advocatenkosten niet zelf betalen.

Dekkers betaalde wel voor interviews in Business-Class van Harry Mens. Die noemt hem ‘superinteger’. En heeft ook gehoord van de dood op de operatietafel.

Een nieuwe episode: Leugens.nl krijgt een patií«nt aan de lijn in de Alpha Klinik in Mí¼nchen. Ze wordt geholpen door Willem Zeegers, arts uit het team van Thomas Hoogland. Het relaas van mevrouw Broun (45). Zeegers (foto) bracht haar aan de lijn:

Hoe komt u daar terecht?
“De Alpha Klinik vond ik via internet want ik zocht een second opinion voor mijn rugkwaal. Toen kwam ik bij dokter Dekkers. Ik wist niet van de zelfstandige afdelingen. Ik dacht eerst: dat is één kliniek.”

Hoe was is ervaring met dokter Dekkers?
“Niet zo goed, maar dat komt misschien omdat ik zelf wat medische achtergrond heb. Bij een eerdere rugoperatie was al heel veel weggeknipt. Dekkers wilde toch verder opereren. Daar had ik geen goed gevoel bij. Hij wilde het doorzetten, vooral snel en zonder voldoende informatie.”

Toen ging u naar de afdeling Hoogland?
“Nee, naar ons eigen ziekenhuis in Mí¶nau. Daar werd een andere behandeling voorgesteld. Maar de wachttijd is erg lang. Toen kwam ik weer bij dokter Dekkers en zijn collega Frank, en vertelde hen van de andere diagnose.

In hen had ik geen vertrouwen meer. Uiteindelijk ben ik bij dokter Zeegers op de operatietafel gekomen. En die heeft me goed geholpen. Ik ben van alle pijn verlost.”

Dit is een getuige van de animositeit tussen de afdelingen in de Alpha Klinik. In de reacties op genoemde artikelen is daar meer over te lezen. Dit alles speelt rond een juridische aanklacht tegen Dekkers. Die zegt dat collega Hoogland erachter zit.

 • Reacties

 • Marjon en Frans Springorum | 30/01/08 om 20:52

  Ook ik wil hierbij reageren op bovengenoemd bericht. Het is een slecht en eenzijdig artikel. Volgens mij is er altijd hoor en wederhoor. Echter u schijnt alleen te praten met mevrouw S.Hesselberth en consorten. Ik wil u toch even attenderen op het feit dat zij in Nederland door diverse artsen waren behandeld, en dat hun lichamelijke situatie hierdoor erg was verslechterd. Dit staat ook op hun website te lezen. Waarom worden deze Nederlandse doktoren/ziekenhuizen die verkeerde diagnoses stelden en patienten behandelden waardoor de klachten erger werden niet genoemd of aangeklaagd? Deze mensen die zich in zo’n slechte conditie tot Drs Dekkers wenden, verwijten hem nu nalatigheid en onkunde.wenden
  Het bevreemd mij trouwens dat deze patienten en met name Sjaan Hesselberth zoveel aandacht krijgen terwijl in Nederland tientallen patienten verkeerd worden behandeld of waarbij een verkeerde diagnose wordt gesteld.
  Het is jammer dat er niet meer aandacht wordt besteed aan patienten die wel baat bij de operatie van Drs Dekkers hebben gehad en dat zijn er velen. Het zou u sieren als u ook deze patienten eens aan het woord liet.
  Bovendien waar halen zij het geld vandaan om een advocaat het proces te betalen. Geen enkele advocaat en zeker niet in Duitsland gaat een proces voeren op eigen kosten. Hier klopt iets niet.

 • Peter Olsthoorn | 31/01/08 om 06:31

  Als u alles volgt weet u dat we de zaak van veel kanten bekijken.
  Wat de advocatenkosten van de zaak tegen Dekkers betreft houden we ook steeds een slag om de arm.
  Het belangrijkste is te laten zien hoe binnen één kliniek twee (afdelingen van) Nederlandse artsen op een bittere manier strijden. En ieder voor zich (als iedereen) fouten maken in het werk met inb dit geval extra nare gevolgen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen