Onderdeel in strijd rugartsen Dekkers en Hoogland 

Vrouw stierf op operatietafel

Thomas HooglandOnderzoek naar tragisch ongeval in Alpha Klinik.

Tot nu toe: de Duits-Nederlandse rugchirurg Horst Dekkers van de Alpha Klinik in Mí¼nchen wordt gedaagd tegen . In een interview met Leugens.nl zegt Dekkers dat jaloerse collega Thomas Hoogland, ook van de Alpha Klinik, achter de klacht zit en deze betaalt. Ex-patií«nt Sjaan Hesselberth meent dat Dekkers notoir liegt. Andere ex-patií«nten van Dekkers zeggen dat Hoogland er niets mee van doen heeft, maar dat ze de advocatenkosten niet zelf betalen.

Dekkers betaalde wel voor interviews in Business-Class van Harry Mens. Die noemt hem ‘superinteger’.

Dekkers cs. verhalen van de dood van een patií«nt op de operatietafel van concurrent/collega Hoogland (foto). Het gaat om ‘de ex’ van Gerard van As. Van As werd bekend als parlementslid voor de Lijst Pim Fortuin (LPF) tussen 2002 en 2006.

Van As: “Ik was al tien jaar van haar gescheiden en heb het alleen van horen zeggen.” Hij verwijst naar familieleden. Bij benadering vermoeden die al waar het over gaat. Een broer: “We willen er niets mee te maken hebben.”

Ze hebben andere zorgen dan de strijd Dekkers-Hoogland. Justitie in Duitsland stelde een onderzoek in naar het overlijden van de vrouw. Bij de narcose voor een herniaoperatie ging het mis en de vrouw overleed voor zover bekend aan een bloeding.

Vorig jaar al was dit onderdeel van de ruzie tussen Hoogland en Dekkers, blijkt uit een artikel in het Nederlands Dagblad.

Hoogland was wegens verblijf in het buitenland niet te benaderen voor commentaar. Zijn collega Zeegers: “Ik probeer me afzijdig te houden. Maar wij krijgen signalen dat de diagnose van collega Dekkers en de operatie niet altijd helpen.”

 • Reacties

 • Rita Kraft-Berndsen | 28/01/08 om 22:01

  Wat infaam en perfide is deze uiteenzetting. Welk niveau heeft dit bereikt? Ik schaam me ervoor ooit voor deze heer Dekkers te hebben moeten werken. Zelfs voor een overledene heeft hij geen respect.. Dat heeft deze familie niet verdiend.

  Natuurlijk komt het niet uit deze hoek zal hij weer beweren.
  Wanneer de heer Dekkers wenst dat er een boekje over hem geopend wordt dan heb ik daar helemaal geen moeite mee. Deze wens heeft hij natuurlijk niet want hij heeft een pathologisch goed geweten.
  Zal ik vertellen wat er 28.11.2007 op zijn afdeling is gebeurd of houden wij het nog even spannend? Wij kunnen het ook over de dominee (2004) uit Amerika hebben of houden wij het nog even spannend? Zal ik vertellen hoeveel mensen er bij mij opgebeld hebben (en niet zoals omgekeerd beweerd wordt opgebeld werden) en ten einde raad waren omdat zij zich door de kunst (bij artsen spreek je namelijk van kunst en niet van vakmanschap) van de heer Dekkers verprutst voelden of houden wij het nog even spannend? Zal ik vertellen wat de echte redenen zijn waarom hij met uitspraak door de rechter uit de maatschap werd gezet of houden wij het nog even spannend? Zal ik vertellen hoe zijn ware biografie eruit ziet of houden wij het nog even spannend?

  Ik ben niet bang voor detectives of voor dreigementen met advocaten. Ik word er misselijk van.
  Niemand kan mij meer de mond verbieden. Ik kan zo open zijn want ik werk niet meer bij Dr. Hoogland. Ik ben sinds 01.01.08 met pensioen.

  Rita Kraft-Berndsen

 • l.h, toering | 07/05/08 om 10:37

  Ben vorig jaar geopereerd aan hernia in rug bij alpha-kiniek bij dr hoogland ,is uitstekend gegaan en heb geen last meer!
  Ben eerst bij dr dekkers geweest en kreeg daar te horen dat ik geopereerd moest worden op 5 niveau’s in mijn onderrug,overal stenose .
  Heb zelfs afspraak gemaakt met dekkers voor twee operaties van 4 uur binnen een week.
  Vlak voor dat ik zou worden geopereerd kwam DEKKERS in t nieuws en werd ik achterdochtig.
  Ben toen uit UIT EIGEN BEWEGING een second opinion gaan halen bij hoogland.
  TOT MIJN VERBAZING KWAM HOOGLAND TOT EEN ANDERE CONCLUSIE.
  Stenose op een niveau ,1 operatie van 2 uur en een derde van de prijs!!!!!
  Laat ik nou het gevoel hebben dat dekkers mij gewoon ronduit een poot uit wou trekken en mij onnodig wilde opereren met gevaar voor allerlei complicaties.
  Dit riekt naar oplichting!

 • hemelsblauw | 07/05/08 om 11:18

  Volkskrant bericht Rugarts Horst Dekkers per direct ontslagen. Hetzelfde nieuws, maar wat uitgebreider, op Nu.nl.
  Fijn, die particuliere klinieken…: Volgens de advocaat is er sprake van een ruzie tussen Dekkers en de twee andere aandeelhouders/mededirecteuren van de kliniek over een schuld van beide andere artsen aan de kliniek.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen