Leugensjournaal 2: 

Welkom prominenten

Wethouders en een Nobelprijswinnaar; Leugens.nl krijgt wat gewicht.

Wethouders in Rotterdam, waaronder Pim-beschermeling Marco Pastors en de eerste Nobelprijswinnaar, meldden zich voor een plek in de ‘tags’ (trefwoorden) van het Leugens-archief. Met dank.

Nu was de uiting van Watson niet meer dan een (al te) populaire vertaling van wat in zijn boek staat, merkte een bezoeker terecht op.

Maar dat is nu juist een insteek van deze site: we zien de media en hun lijdend voorwerpen in wisselwerking, als één geheel. Leugens door en in de media, daar moet het over gaan. En over feiten, niet over meningen. Weer kwamen er vragen over vermelding van de Europese Grondwet als leugen, maar de harde ontmaskering ontbreekt.

We twijfelden of Microsoft wel zo hard heeft gelogen over Vista, maar de reacties onder het artikel namen die aarzelingen weg.

Speciale dank gaat deze week ook uit naar De Telegraaf die, ook nog eens na publicatie van ons artikel toegaf dat de marsorder was om kritiek op de titel zelf te weren.

In de traag groeiende afdeling complottheorieí«n hoort de dood van David Kelly thuis. De leugens rond het doden van Menezes waren bekend. Fijn dat er een fotojok aan toegevoegd kon worden.

En dat je objectief probeert te zijn, betekent dat ook een held voor de bijl kan gaan: Michael Moore manipuleerde tot over de grens van het toelaatbaar knippen voor zijn documentaires. En ontwijkt ook critici.

Minder twijfel mogelijk: ‘dood is dood’. Of niet?. Niet gevlucht, maar nog in de wachtrij. (Zoals wij allen, memento mori.)

HetVrijeVolk.com probeert meer te worden dan de zoveelste site waar verongelijkte schreeuwlelijken elkaar kietelen, wat niet meevalt. De eigenaar brengt NRC intelligent in het nauw. De Raad voor de Journalistiek maakt uit of de krant over de schreef ging.

En journalisten onder elkaar, levert dat betere discussie op dan zo’n site met gratuite meningen? Ja, nou, als je geduld hebt en filtert wel. Journalistiek heeft moeite met oorlogen, onderzoekt te weinig, maar vindt verontschuldigingen te ver gaan.

De druk op ons neemt toe om de grote zaken zoals ‘Afghanistan’ te gaan aanpakken. Maar Leugens.nl moeten we beperken tot ontmaskeringen, onwaarheden etc. En niet de zoveelste oeverloze debatbijlage te worden. We zweten er nog over. Onze ‘frontverslaggever’ koos een paar dagen de rust van de natuur in Overijssel, maar stort zich bij terugkomst op de oorlogen.

Ondertussen bleef een bezoeker zeuren dat het geen pas heeft om onder artikelen gefingeerde namen te gebruiken. Ook al staat elders op de site om wie het echt gaat. Dus ten langen leste geven we toe.

De wijsheid van u, ons publiek, is groter dan die van ons, als we maar een beetje sturen en selecteren ;-)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen