Leon de Winter duidt: 

Zelfbedrog met klimaat en Tesla

Gelezen: column Leon de Winter, Telegraaf 16 januari 2018

‘Dat zelfbedrog zien we dagelijks ook op de weg. Het lijkt erop dat elektrische auto’s geen uitlaatpijpen hebben, maar dat is niet zo: ze zijn zichtbaar bij elektriciteitscentrales. Daar ziet u uit hoge torens de uitlaatgassen van de Tesla’s de lucht in walmen.

En omdat het opwekken van elektriciteit in die centrales minder efficiënt is dan het benzineverbruik door een moderne verbrandingsmotor, doet die Teslarijder aan heerlijk zelfbedrog…’

En ook Groen stroom leugens, bijvoorbeeld van de Nederlandse Spoorwegen en Schiphol, een boekhoudkundige truc. En dan biomassa:

‘Die biomassa wordt gemaakt van hout uit Noord-Amerika of Scandinavië. We verstoken dus voor het opwekken van elektriciteit gesubsidieerde houtpulp, wat vervuilender is dan gas of kolen, en we houden onszelf voor dat dat verbrandingsproces groen is, want we gaan bomen planten en die groeien straks zo hard, dat ze de CO2-uitstoot van de biomassa gaan compenseren. Wat een briljant bedachte vorm van zelfbedrog is dit!’

Toevoeging:

Allemaal drogoplossingen voor het klimaat, dat eenvoudigweg wordt aangetast door te veel seks en dus geboortes en toenemende welvaart. Gedwongen geboortebeperking? Autoloze zondag terug? Natuurlijk niet. Verbod op toeristisch vliegverkeer? Nee toch.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen