Leon de Winter duidt: 

Zelfbedrog met klimaat en Tesla

Gelezen: column Leon de Winter, Telegraaf 16 januari 2018

‘Dat zelfbedrog zien we dagelijks ook op de weg. Het lijkt erop dat elektrische auto’s geen uitlaatpijpen hebben, maar dat is niet zo: ze zijn zichtbaar bij elektriciteitscentrales. Daar ziet u uit hoge torens de uitlaatgassen van de Tesla’s de lucht in walmen.

En omdat het opwekken van elektriciteit in die centrales minder efficiënt is dan het benzineverbruik door een moderne verbrandingsmotor, doet die Teslarijder aan heerlijk zelfbedrog…’

En ook Groen stroom leugens, bijvoorbeeld van de Nederlandse Spoorwegen en Schiphol, een boekhoudkundige truc. En dan biomassa:

‘Die biomassa wordt gemaakt van hout uit Noord-Amerika of Scandinavië. We verstoken dus voor het opwekken van elektriciteit gesubsidieerde houtpulp, wat vervuilender is dan gas of kolen, en we houden onszelf voor dat dat verbrandingsproces groen is, want we gaan bomen planten en die groeien straks zo hard, dat ze de CO2-uitstoot van de biomassa gaan compenseren. Wat een briljant bedachte vorm van zelfbedrog is dit!’

Toevoeging:

Allemaal drogoplossingen voor het klimaat, dat eenvoudigweg wordt aangetast door te veel seks en dus geboortes en toenemende welvaart. Gedwongen geboortebeperking? Autoloze zondag terug? Natuurlijk niet. Verbod op toeristisch vliegverkeer? Nee toch.

  • Reacties

  • Johan | 13/03/19 om 22:24

    De Tesla rijder doet inderdaad dus niet aan zelf-bedrog. Dit zijn veelal rijkere mensen die een auto kopen die erg duur is, maar aan de andere kant veel waarde geeft vanwege de hoge regerings BPM korting. Het is inderdaad de regering die het schizoide gedrag heeft om vooral veel heffing op niet-elektrische Autos te doen, zelfs toen er bijna geen Tesla in NL was, terwijl men dit in Belgie, Duitsland en de UK helemaal niet deed. In sommige gevallen kost een NL “verbrandsmotor” auto 150% meer dan een auto in de UK. Dan komt daar ook nog eens de veel hogere heffing op benzine in vergelijking met elektriciteit bij! Het bedrog komt van de regering!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen