Dilan Yesilgöz

Fabuleerde een theorie over ‘nareis op nareis op nareis’ over asielzoekers als munitie in de verkiezingscampagne nadat Mark Rutte het kabinet er reeds onterecht op liet vallen.

Gelezen: Antwoord op Kamervragen nr. 2024Z03709, 24 april 2024

VVD-leider Dilan Yesilgöz heeft het aantal van ‘duizenden’ vluchtelingen die in een ‘nareis op nareis’ van eerdere familieleden naar Nederland komen zelf bedacht in onder meer een interview met de Volkskrant vlak voor de verkiezingen van november 2023

Yesilgöz had geen onderbouwing blijkt uit haar antwoorden op vragen van Piri (GroenLinks-PvdA), Veldkamp (Nieuw Sociaal Contract), Van Nispen (SP) en Koekkoek (Volt) over gestapelde gezinshereniging. De beantwoording door Yesilgöz is een schoon voorbeeld hoe je als politicus liegt: door een heleboel te beweren wat geen antwoord verschaft op de vragen.

In februari 2024 bleek al uit een analyse van de de Immigratie- en Naturalisatiedienst dat de afgelopen vijf jaar gemiddeld 70 mensen per jaar via ‘nareis op nareis’ naar Nederland. Via een beroep op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) kwamen er gemiddeld tachtig familieleden per jaar bij.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen