Georgy Evers, Remco Berendsen, Erica Schaper en Gerrit van Leunen

Drie leraren kapotgemaakt met onderzoek naar ‘grensoverschrijdend gedrag’

Gelezen: Leeuwarder Courant 31 mei 2023 en NRC, 8 juni 2024, auteurs Merijn Rengers en Denise Retera

NRC sprak 22 (oud-)medewerkers, studenten, alumni en andere betrokkenen bij het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) en het Maritiem Simulator Training Centrum (MSTC) op Terschelling, en gebruikte vonnissen, mails, documenten en geluidsopnames.

En komt tot de slotsom dat de docenten Sjoerd Stallinga, Maurits Geerdink en Jan Bleeker onterecht zijn veroordeeld op grond van ondeugdelijk onderzoek van bureau Het Zuiderlicht (Georgy Evers) en (Remco) Berendsen Management & Raadgeving.

Gewezen onderwijsminister Robbert Dijkgraaf (D66) gaf de aanzet met lancering van een groot programma om de ‘sociale veiligheid’ op hogescholen en universiteiten te vergroten, gericht tegen zogenoemd ‘grensoverschrijdende gedrag’.

Wat dit precies is en hoe je onderzoek doet is niet duidelijk en veel van de onderzoeken deugen voor geen meter zo concludeerde hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries van de Radboud Universiteit na bestudering van 87 rapporten. Onderbouwingen deugen niet, beschuldigingen worden te snel geuit en verder voor waarheid aangenomen.

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling valt onder de hogeschool van Leeuwarden, NHL Stenden. Bestuursvoorzitter van NHL is Erica Schaper, directeur van de maritieme hogeschool Gerrit van Leunen.

Deze mensen moeten jongeren kennis bijbrengen, zoiets als het verschil tussen leugen en waarheid.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen