Gevalletje van goed na de oorlog 

Elma Drayer

Elma DrayerElma de Drayer jokte over haar moedige houding ten aanzien van Perdiep Ramesar.


Gelezen: Medialogica 10 januari 2015 en Joop.nl

De zaak Perdiep Ramesar en vooral de houding van de hoofdredactie was  eind 2014 reden voor het opstappen van Trouw-columniste Elma Drayer. Stok om de hond te slaan, zo blijkt. Gevalletje fout in de oorlog en goed erna.

Joop.nl: “In tegenstelling tot wat Drayer beweert beval ze in 2013 in haar column nog een boek aan van de bedriegende redacteur. “Lees vooral het in 2011 verschenen boek ‘Slaven in de polder’, van Trouw-journalisten Martijn Roessingh en Perdiep Ramesar.” Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat een door Ramesar geschreven hoofdstuk uit dat door Drayer gepromote boek is verzonnen.

In februari van dit jaar haalde Drayer nog een verhaal van Ramesar aan:

Verderop in uw krant kwamen gisteren twee ‘radicaliseringsexperts’ aan het woord over de vraag welk ‘tegengeluid’ jongeren zou kunnen weerhouden.

Dat bewuste artikel was “Met welk verhaal houd je Syriëgangers hier?” geschreven door Ramesar. Het is inmiddels uit het archief verdwenen.”

Pierre Geelen in de Volkskrant: “…Zo claimde zij een van meerderen te zijn die al jaren geleden waarschuwde ‘deze man deugt niet’. De oude hoofdredactie had dovemansoren, en de nieuwe weigerde volgens haar consequenties te trekken. Toen deed ze het maar zelf.

‘Ik heb ook nooit een column geschreven over stukken van Perdiep, omdat ik hem niet vertrouwde.’ Dat bleek al snel anders te liggen: vorig jaar nog prees ze tweemaal een boek dat Ramesar (samen met Martijn Roessingh) had geschreven. Wat jammer dat Drayer haar pen niet oppakte voor een verweer.”

  • Reacties

  • Jean Pierre Guespin | 16/02/15 om 21:57

    Wat wil je nu eigenlijk zeggen Peter? Je stuk leest als een rammelende ouwe Trabant, linkskut dus.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen