Wetenschapper noemt Turkse getuigen 

Turks onderzoek naar Demmink

Turks onderzoek met tenminste drie Turkse getuigen, zegt advocate. Moet Den Haag Joris Demmink offeren?

Gelezen: Persbericht Adèle van der Plas, UPI column

Kort na het bezoek van een Amerikaanse delegatie naar Turkije is een aanklager, gespecialiseerd in seksuele misdaden, gezet op zaak nr. 2013/1795 bij de Caglayan Adliesi (Gerechtshof). Vanwege de lopende bedreigingen tegen Demminks slachtoffers is de naam van de aanklager niet bekend gemaakt.

Dat zegt Adèle van der Plas, advocate te Amsterdam die strijd voert voor berechting van Demmink. De beschuldigingen zijn bekend: Joris Demmink, decennialang topambtenaar op justitie, bezocht Turkije regelmatig )eventueel onder valse naam’, misbruikte er jongens en er zou een video van beschikbaar zijn.

Met die informatie is Nederland gechanteerd teneinde, ondermeer, de Koerdische activist Huseyin Baybassin levenslang op te sluiten. De verdenkingen maken van Demmink een optimale gebruiker van het middel van chantage. Als baas van Justitie weet niemand zoveel van velen.

Een vreselijke complottheorie of één van de grootste naoorlogse schandalen, het is nog altijd niet duidelijk. En dat is het ergste van het hele geval. De smoking gun is een document van Van der Plas met de vertaling van een opsomming van data van bezoek van Demmink aan Turkije. De opsomming is niet duidelijk over de vraag of Demmink onder eigen naam reisde of niet

Behalve de naam van politieman Mehmet Korkmaz en zijn chef Necdet Menzir treedt ook de naam van geheime dienst medewerker Huseyin Celebi naar voren als de informant over de inreisdata van Demmink in Turkije na 1986. Ex/minister van Justitie Hirsch Ballin heeft de Tweede kamer destijds geschreven dat Demmink nimmer meer in dat land was na 1986. Volgens Justitie is het onderliggende document vals.

De nieuwe stap van Turkije roept vragen op. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan komt op 21 maart 2013 voor het eerst naar Nederland en bezoekt premier Mark Rutte, van de VVD, ook de partij van Demmink. De vraag is of Demmink wordt geofferd of dat ook Turkije de geruchten na onderzoek als onzin weerlegt.

Demmink is met pensioen en het Amerikaanse parlement houdt zich met de zaak bezig. Die is op het spoor gezet door de familie Poot die geld gestoken heeft in P.R. om de zaak in het parlement in de VS. te krijgen. Poot betaalde ook Micha Kat die een fors deel van zijn journalistieke leven aan Demmink wijdde met KlokkenluiderOnline.nl.

Het geld van Poot in de kwestie was voor ondermeer Vrij Nederland reden om de kwestie als ongeloofwaardig af te wimpelen. Leugens.nl stuitte in 2012 bij onderzoek naar de zaak-Demmink bij hoge rechters en hoge ambtenaren in Nederland na aanvankelijke medewerking op zwijgen.

Nu wordt de kwestie ‘via Amerika’ steeds opnieuw leven ingeblazen, overigens zonder nieuwe bewijzen. Nu weer Taras Kuzio van de Johns Hopkins University, niet de geringste, die via persbureau UPI roept dat het internationaal strafhof uit Nederland weg moet vanwege Demmink. Ook hij heeft geen nadere bewijzen maar vindt de geruchten ernstig genoeg voor zijn pleidooi.

Het Amerikaanse UPI van sekteleider en rechtse media/exploitant Sun Myong Moon distribueert de aanval op Demmink.

Zie ook onze korte serie over Demmink en het laatste bericht over minister Opstelten die geen vervolging instelt.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen