Verslaggever en adviseur in zaak Badr Hari 

Evert Santegoeds

De Telegraaf weer in de bocht

Quotenet, Het Parool.

Dat De Telegraf kiest voor P.R. en eigen standpunten uitdragen, is geen geheim meer, maar de feiten vallen soms nog op.

Evert Santegoeds beschrijft voor de krant uitgebreid de zaak van Badr Hari, die verdacht wordt van geweldsdelicten. Een marketingstrateeg zegt in de arm zegt door de showbizz-journalist te zijn geraadpleegd om een mediastrategie te bedenken die de schade voor Badr Hari en zijn vriendin Estelle Chruijff zou beperken.

Adrianus Theeuwes schetst in zijn mediastrategie twee scenario’s: Onvoorwaardelijke Liefde en Tegenaanval. De eerste werd gekozen en Santegoeds volgt die lijn ook in zijn krant. Estelle presenteert haar vriend een aimabele familieman, leuk met kinderen en niet gewelddadig.

Evert Santegoeds zei bij RTL Boulevard dat hij Estelle heeft willen helpen, maar ontkent dat hiermee zijn onafhankelijkheid als journalist in het geding is: “’Zij is een vriendin van mij, ik heb haar in de paniek die er in die week was op een paar punten adviezen gegeven en geprobeerd te helpen de schade te beperken.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen