In zaak Robert M. 

Pedo-opinie

Krant biedt podium aan gedetineerde.

Gelezen: NRC Ombudsman

“Ernstig zieke pasgeborenen ervaren vele pijnlijke aanrakingen en ingrepen, ook van liefdevolle verzorgers. Ouders kunnen er niet altijd bij zijn om te troosten en ‘positief te hechten’. Toch is bij deze patiëntjes geen vloed aan latere trauma’s aangetoond. Alleen langdurige interventies en hospitalisering hebben een aantoonbaar effect. We weten dus gewoon niet of de slachtoffers van Robert M. getraumatiseerd zijn.

De kans bestaat bovendien dat gealarmeerde ouders zo alert willen zijn op gedragsafwijkingen bij hun kind dat van een ontspannen opvoeding geen sprake meer is en kinderen daardoor problemen gaan krijgen. Een self-fulfilling prophecy dus.”

Dit verscheen onder de kop ‘Focus bij misbruikzaak niet alleen op psychische schade’op 30 maart op de pagina’s Opinie van NRC Handelsblad. Was getekend: “T. van Willigenburg, oud-hoogleraar medische ethiek bij het Academisch Medisch Centrum en thans verbonden aan Kant Academy.”

Echter, Van Willigenburg is twee keer veroordeeld wegens misbruik van minderjarige jongens en zit nu een gevangenisstraf uit. Dat had de krant moeten uitzoeken volgens de Ombudsman in een scherp artikel. (En volgens de regels van de krant had er dan Van W. moeten staan).

De krant corrigeerde een paar dagen later.

De Ombudsman schrijft ook dat het complete verslag van iongehuurde ombudsman Thom Meens in de kwestie NRC/Friso openbaar moet worden.

  • Reacties

  • Jack | 09/04/12 om 12:51

    In ieder geval is nu via de NRC bijzonder duidelijk geworden wat een smerige redenatietrant een meermaals veroordeelde pedofiele ethicus er op nahoudt.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen