Wie is de ware leugenaar? Coutinho vs Van der Linde 

Griepprik zeer omstreden 2

Bodemprocedure van de vermaarde directeur van het RIVM tegen het huisartsje in Capelle a/d IJssel. Leugens.nl zal erbij zijn.

In vervolg op Griepprik zeer omstreden

Dick Bijl deed voor het Het Geneesmiddelenbulletin een analyse van het vaccinonderzoek en concludeerde dat er ‘geen valide bewijs is dat de jaarlijkse influenzavaccinatie bij ouderen en risicopatiënten werkzaam en effectief is’.

Hans van der Linde ging een stap verder en beschuldigde betrokken autoriteiten van belangenverstengeling. We schreven al over Ab Osterhaus, over Baarmoederhalskankervaccinlobby en een gevalletje omkoping van media.

Nu lijkt het of we bij voorbaat de zijde van Hans van der Linde kiezen. Dat hoeft niet. Ook hij kan zijn nekharen als belangrijkste bron hebben. Of de feiten een beetje overdrijven naar zijn kant. Belangen zijn overal, zo wordt Leugens.nl gesubsidieerd en heeft uiteraard overal relaties. Wanneer word je onbetrouwbaar?

Zo’n feit is dat Roel Coutinho benoemd is tot hoogleraar voor Utrecht Life Sciences (ULS) aan de faculteiten Geneeskunde en Diergeneeskunde.

“Utrecht Life Sciences is een initiatief van de Universiteit Utrecht, het Universitair Medisch Centrum Utrecht, de Hogeschool Utrecht en Danone.” Dat klink al zo geestig, vindt u niet? Hoe vaker ik die zin lees, des te meer moet ik erom lachen. Het doet me denken aan m’n jeugd als hulpje van de melkboer, ofschoon die alleen flessen had en geen Danone.

Maar dan komt het: “De andere partners zijn: het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Stamcelonderzoek (KNAW), Genmab, GlaxoSmithKline, Immuno Valley, TNO en Utrecht Holdings.”

Pillendraaier GlaxoSmithKline, geen onbekende op Leugens.nl, is partner van Coutinho. Nou en? Dat is nu net de vraag waar het om draait.

En wat is Immuno Valley? Een onderzoeksclub van de universiteiten van Utrecht, Amsterdam (AMC en VU) en Wageningen met de industrie zoals Merial, Intervet International (MSD), Pfizer, Eli Lilly-Elanco en nog een stuk of wat ondernemingen en een serie overheden. Public private partnership is ook op grote schaal de wetenschap binnengeslopen. Het is een prettig instituut voor complotdenkers. Dat zijn we niet.

Coutinho en zijn RIVM beginnen een bodemprocedure tegen Van der Linde. “Van der Linde stelt met zijn uitspraken ten onrechte de integriteit en onafhankelijkheid van Coutinho en het RIVM ter discussie. Hij schaadt daarmee niet alleen de heer Coutinho, maar ook ongegrond en welbewust het vertrouwen van de bevolking in de bescherming van de volksgezondheid door het RIVM. Dit kan ernstige maatschappelijke gevolgen hebben voor de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma, bij de bestrijding van een uitbraak van een infectieziekte, of bij een milieucalamiteit.”

De procedure wordt bekostigd door u en mij aan de kant van Countinho, terwijl Van der Linde uit zijn huisartsinkomen de advocaat mag betalen. Wellicht vindt hij no cure no pay bijstand van wat idealisten.

  • Reacties

  • Bea | 22/11/11 om 08:46

    ik sta helemaal achter Hans Van Der Linde en hoop en bid dat hij mag zegevieren en alle hulp krijgt die hij nodig heeft.
    we leven nu in een tijd dat de leugen aan het licht mag komen ,succses

  • Trudy | 24/11/11 om 23:22

    Wat was ik trots op deze arts, Hans van der Linden toen ik hem zag tijdens een vraaggesprek op de televisie. Ik werd er helemaal blij van. Wij staan niet alleen; er zijn toch mensen die integer en zuiver blijven in deze tijd.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen