Mythomaan houdt deze eer aan zichzelf 

Stapel doet afstand van doctorstitel

Komt liever als doctorandusje voor de rechter.


De arme Diederik Stapel, wellicht lijder aan mythomanie, heeft op 9 november 2011 zijn doctorsbul- en daarmee -titel vrijwillig ingeleverd bij de Universiteit van Amsterdam.

Stapel heeft schriftelijk verklaard afstand te doen van zijn doctorstitel omdat hij van oordeel is dat zijn gedrag van de afgelopen jaren niet past bij de plichten die verbonden zijn aan het doctoraat.

Stapel promoveerde in 1997 aan de Universiteit van Amsterdam. Daar werkte hij van 1993 tot 1999. Daarna werkte hij in Groningen en Tilburg.

Op 31 oktober 2011 adviseerde de commissie Levelt, die onderzoek deed naar de wetenschappelijke integriteit van het werk van Stapel, de UvA te onderzoeken of zijn doctorsgraad ingetrokken kan worden.

  • Reacties

  • josephdemeyer | 13/11/11 om 01:30

    Goed te lezen dat Stapel voor de rechter komt…Maar ben benieuwd of de door hem zwaar gedupeerden doctoraalstudenten (waardeloze proefschriften) hem ook gerechtelijk aanklagen, met financiele compensatie eis, EN OOK de universiteiten die gefaald hebben in hun toezichtelijke verantwoordelijkheid. Dan kan eens bekeken worden of de rechterlijke macht onder een hoedje schuilt met de academische macht….Die laatste is blijkbaar al begonnen met het executeren van Stapel.
    Raden van toezicht gaan veels te gemakkelijk vrijuit (zie Raad van Toezicht/Supervisors in Fortis debacle); te veel een “ere baantje”, met lieden die naar belangenverstrengeling ruiken.
    Uiteindelijk is dit een manifestatie van het monarchistisch bestel in Nederland: zolang een lid van het koninklijk huis niet voor de rechtbank wordt gesleept (zie Bernhard) is er sprake van schijn democratie. De “volksgeest” neemt aan dat “hogere autoriteiten” het juist hebben…dus Stapel verliest eerst z’n titel, en spoedig z’n kop, en Professor en de Rechter blijven veilig zitten in hun zetels.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen