De Pers helpt Quality Investments vloeren

Martijn Rotteveel beloond voor vasthoudend berichten over zaak van 200 miljoen.

Gelezen: Bericht Openbaar Ministerie

Frank Laan is ‘een slinkse jongen’, met een ‘cv vol inktzwarte vlekken’ die ‘door de mand valt’ schreef Martijn Rotteveel in De Pers. Een klacht tegen De Pers bij de Raad voor de Journalistiek werd deels gegrond verklaard, maar de rechtbank Amsterdam vond het werk van De Pers goed. Dat was het dus ook.

We beschreven de kwestie naar aanleiding van de rechtszaak, gedoe met herbeleggingen die niet zuiver waren.

Nu heet de baas Frank L. De FIOD heeft nog drie verdachten aangehouden. De vier aangehouden Nederlandse mannen zijn een 49-jarige man woonachtig in Zwitserland, een 46-jarige man woonachtig in Turkije, een 38-jarige man uit Hoorn en een 48-jarige man uit Bussum.

QI en de aangehouden mannen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrift en oplichting. De twee eerstgenoemde hoofdverdachten worden daarnaast verdacht van witwassen.

QI was actief vanaf 1 juli 2007 voor mensen met te veel geld en te veel hebzucht, een beroerde combinatie die kat in het bakkie is voor figuren die feest willen vieren met de centen van deze ongelukkigen.

Ze worden verdacht van oplichting. De verdachten deden wel goed aan spreiding, want er is door de FIOD en buitenlandse autoriteiten gezocht op 27 locaties in Nederland, Spanje, Turkije, Dubai, Engeland, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Er is wereldwijd voor miljoenen euro’s beslag gelegd op onroerend goed, auto’s, horloges (geen gewone volgens het OM, maar ‘dure’, klinkt zo goed), boten en een vliegtuig.

De internationale actie is erop gericht om zoveel mogelijk geld veilig te stellen voor beleggers van Quality Investments (QI). Hun veilig gestelde geld wordt overgemaakt aan een goed doel. (Nou ja,…)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen