Zelfs hoofdredacteur Sjuul Paradijs moet overstag 

‘Martijn Koolhoven exit’

Banden met lingeriebaas van Sapph kosten sterverslaggever naar verluidt de kop.


[17.15 uur: aangevuld met reactie Telegraaf]

Gezien: PowNews

PowNews meldde op gezag van bronnen bij de krant die wordt uitgegeven door hetzelfde concern dat met GeenStijl de omroep heeft opgericht, dat Koolhoven na een gesprek met de hoofdredactie moet gaan.

Aanleiding van het ontslag is een uitzending van Zembla van afgelopen weekend.

Daarin werd uiteengezet dat Koolhoven een artikel over fotograaf Leo de Deugd waarvoor De Telegraaf en Martijn Koolhoven door de Raad voor de Journalistiek zijn veroordeeld.

In de uitzending toont Zembla een video-opname van een jubileumfeest van De Telegraaf voor Koolhoven. Op dat feest was directeur Rob Heilbron van Sapph te gast en Sapph bood faciliterende diensten voor het feest blijkens de aftiteling van de video.

De Deugd had een conflict met Sapph. Koolhoven schreef een artikel om geweld door moslims tegen De Deugd uit te lokken. Hier zou Heilbron hem toe aangezet hebben, en wellicht ook betaald hebben. Als dit juist is, dan hoort deze zaak bij het OM. Vooralsnog spelen civiele zaken die De Deugd won, ofschoon zijn nering en gezin kapotgemaakt zijn door de kwestie.

Aanvankelijk bleef hoofdredacteur van De Telegraaf Juul Paradijs nog achter zijn verslaggever staan. Op het jubileumfeest zei Paradijs: “Ik kan me een Telegraaf zonder Martijn Koolhoven niet indenken.”

Die laatste uitspraak wordt nu boeiend. De hoofdredactie van De Telegraaf was later wel bereikbaar voor commentaar: “Wij geven hier geen reactie op”, aldus het secretariaat van de hoofdredactie.

  • Reacties

  • Tristan | 23/09/11 om 00:06

    Slimme zet van de TMG om Koolhoven op deze manier eruit te werken, om die schijn van partijdigheid. Zouden we haast vergeten dat een heleboel mensen Koolhoven in hun telefoonklapper hebben staan, om aanspraak te maken op zijn diensten en uit te nodigen voor feestjes en etentjes.
    Dit op non-actief stellen betekent trouwens niet dat de gewaardeerde schrijver Koolhoven nu werkloos thuis kan gaan zitten. Zijn stukken zullen onder pseudoniem gewoon geplaatst worden. Daarvoor waren zijn bijdragen aan de krant en, belangrijker nog, zijn netwerk veel te belangrijk. En dat stukschrijven van mensen is iets dat sowieso niet heel ongewoon is binnen de Telegraaf. Is ook nooit het best bewaarde geheim van de Telegraaf geweest.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen