Vara pakt collega's van WNL aan 

Zembla: ‘Telegraaf verdraait feiten opzettelijk’

Zaak van fotograaf op Leugens.nl dient als kern van uitzending.

Gezien: Zembla

Centraal stond kwestie van fotograaf Leo de Deugd
van waarvoor De Telegraaf en Martijn Koolhoven door de Raad voor de Journalistiek hard zijn veroordeeld.

Koolhoven en De Telegraaf werden ook gekapitteld voor een publicatie over Icco. Zembla toonde aan in welke cultuur van de krant dit soort smeerboel tot stand komt. Met een boeiende rol voor directeur Rob Heilbron van Sapph, een terrorist?

Terug te kijken:

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

 • Reacties

 • F.M. van Moll | 18/09/11 om 21:45

  Het artikel van Martijn Koolhoven(journalist van de Telegraaf)over dhr de Deugd deugt dus niet volgens de rechter en de Raad voor de Journalistiek. Bron Zembla en Leugens.nl
  Rectificatie in deze door Martijn Koolhoven en de Telegraaf is niet geschied.
  Men moet zich afvragen of Martijn Koolhoven en de Telegraaf wel journalistiek integer zijn.

 • joe | 20/09/11 om 00:09

  @ F.M. van Moll

  Het enige waar ze goed in zijn is inspelen op onderbuikgevoelens, misschen komt dat nog door hun oorlogs verleden.
  En integer zijn ze ook nooit geweest.
  Ik vind het schandalig dat de politie hier niet ingrijpt daar laster gebruikt is en de reputatie van dhr de Deugd om zeep geholpen is.
  Maar het ergste vind ik om een bevolkingsgroep in een kwaad daglicht te zetten.

 • Stan | 30/09/11 om 22:16

  Tja, zo zie je maar dit soort riooljournalistiek hoort op de wc thuis. Om er iets mee af te vegen. Lees zelf liever kwaliteitskranten. Telegraaf is vergelijkbaar met News Of The World.

 • H. v. Hilst | 06/10/11 om 23:32

  Al dagelijkse lezer van De Telegraaf kan ik niet anders oordelen dat deze krant niet integer is. Deze krant brengt nieuws op een bewust gekleurde wijze en manipuleert de lezer. Fouten rectificeert de krant zelden, tenzij daartoe (door de rechter) gedwongen. En er worden nogal wat fouten gemaakt in deze krant. Sterker, fouten uit oudere berichten worden zelfs herhaald in nieuwe berichten. Ook worden regelmatig onwaarheden en onzinbeweringen door Telegraafjournalisten op papier gezet. Artikelen in De Telegraaf ademen regelmatig een hetze-achtige sfeer.

 • Arisara | 03/10/12 om 05:29

  Regelmatig worden er beirchten geplaatst, waarin men kritiek uit over de Telegraaf. Soms terecht, maar ook wel eens minder terecht. Nu behoort deze krant nu eenmaal kwalitatief niet in de hogere regionen. Het is a priori een sensatie krant en zoals elke krant van dit type is het waarheidsgehalte van de artikelen waarschijnlijk minder belangrijk dan de omzet. Ook wordt er veel kritiek gepubliceerd over het wel of niet plaatsen van eventueel commentaar. Het is natuurlijk ook wel aannemelijk dat men niet de beste mensen op de redactie van deze rubriek plaatst. Dat is ergens toch wel jammer want hiermee wordt mogelijk een hoop schade aangericht. Met behulp van een soort paraplu regeling worden beirchten te pas en te onpas weggedrukt. Men beseft niet dat een niet gepubliceerd bericht vaak meer zegt over de richting die het nieuwsblad meent te volgen. Bewaar uw maar eens uw niet geplaatste beirchten zorgvuldig en u krijgt binnen enige tijd het onweerlegbare bewijs van een bias in een bepaalde richting. Het zou de groot-adverteerders misschien sieren dit onderzoek eens te laten uitvoeren.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen