Leugenbode in de bocht 

Telegraaf wekt Hitler tot leven

En weigert een reactie met de opmerking dat hij dan al 121 jaar oud zou zijn.

De Telegraaf weert reacties op de website die de titel zelf onwelgevallig zijn. Dat varieert van politiek ‘linkse’ uitingen tot correcties op berichten.

Ook verwijdert De Telegraaf berichten zonder opgaaf van redenen en stelt het archief van de gedrukte krant niet online ter beschikking.

Weer een mooi voorbeeld hiervan: trouwe lezers Disselkoen ontwaarden een leugen in dupliek door De Telegraaf. Eerst dit van Telegraaf.nl, inmiddels verwijderd

za 09 apr 2011, 11:02
FBI-dossier: Hitler woont op Argentijnse ranch

AMSTERDAM – Uit FBI-documenten zou blijken dat Adolf Hitler nog in leven is. De Duitse dictator zou bovendien zijn snor hebben afgeschoren, gebukt gaan onder astma en maagzweren en een Argentijnse ranch in Argentinië zou zijn nieuwe thuis zijn.

Uit gepubliceerde archieven van de FBI komen opmerkelijke zaken naar voren rond de Nazi-dictator, die op 29 april 1945 – op 56-jarige leeftijd – zelfmoord pleegde in zijn bunker in de Rijkskanselarij in Berlijn.

Of niet? Het 752 pagina’s tellende dossier van de Amerikaanse federale politie laat weten dat de dienst na zijn ‘dood’ bleef zoeken naar het lichaam van Hitler, omdat veel Amerikanen zijn zelfmoord in twijfel trokken.

Velen schreven dan ook brieven naar FBI-directeur J. Edgar Hoover, meldt Bild. In een van die brieven is te lezen dat: “Hitler en 50 van zijn naaste vertrouwelingen zijn ongeveer 10 dagen na de val van Berlijn met 2 U-boten aangekomen in het zuiden van Argentinië. Hitler is ondergedoken op een ranch. Hij heeft een afgeschoren snor, lijdt aan astma en maagzweren.”

Reactie geweigerd

Disselkoen: “Ik schreef voor de eerste maal een reaktie naar een kranten website”:

Hitler was 56 Jaar oud in 1945; 111 jaar oud in 2000; z’n geboortedag viel op 20 april dus 121 nog, bijna 122 jaar oud.

Antwoord van De Telegraaf:

From: Moderator
Date: 2011/4/9 11:25
Subject: Uw reactie wordt niet geplaatst op telegraaf.nl

Beste lezer,

U heeft gereageerd op een artikel op telegraaf.nl. Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en geoordeeld dat uw reactie niet voldoet aan onze huisregels. Uw reactie is niet vrijgegeven voor publicatie op telegraaf.nl. Klik hier om naar het artikel te gaan waarop u heeft gereageerd en probeer het eventueel nogmaals.

Met vriendelijke groeten,

Het moderatingteam van telegraaf.nl

 • Reacties

 • Wiebe | 08/05/11 om 11:57

  En dat van de enige krant die tijdens WO II gewoon bleef verschijnen. Het liegen zit ze in het bloed.

 • vanhetgoor | 08/05/11 om 22:40

  De Telegraaf is erg kritisch als het aankomt op het doorprikken van leugens en onjuistheden. De huisregels zijn zo opgesteld dat elke splinter van een verwijzing naar ook maar de lichtste vorm van twijfel niet behoeft te worden geplaatst.

  Het heeft dus geen enkele zin om te proberen een ingezonden reactie op te sturen naar De Telegraaf, of de reactie is conform wat de redactie wil en wordt geplaatst, of de reactie ontmaskert De Telegraaf, maar dan wordt het niet geplaatst.

 • Niquote | 10/05/11 om 23:57

  Mochten wij die krant al verdenken van denken, hetgeen schier ondenkbaar is, zou ze gedacht kunnen hebben dat een raszuivere Arier van Oostenrijkse afkomst wel eens 122 jaar oud zou kunnen worden. Immers, ten burelen van dat rapaille waart wellicht zijn geest nog immer rond.

  Zolang journalisten mensen zijn bestaat er niet zoiets als objectieve berichtgeving. De keuzes en interpretaties bepalen de kleur en het niveau. Helaas voorzien ze blijkbaar in een grote behoefte, wat zo mogelijk nog triester is.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen