Openbaar ministerie zat er weer naast 

Alsnog vrijspraak Lucia de Berk

Een van de grootste rechtsdwalingen ooit in Nederland

Al in 2007 plaatsten we de zaak Lucia de B. in de eerste jaar Top-10 van Leugens, op grond van ondeugdelijke aanpak door het Openbaar Ministerie en door de Pers.

In een officieel rapport, en eerder al op Luciadeb.nl zijn grote vraagtekens gezet bij de rechtszaken tegen haar. De website biedt een heldere tijdlijn en documentatie van missers

Nu komt ze officieel voorgoed vrij, als op 14 april 2010 het gerechtshof in Arnhem het pleidooi van het Openbaar Ministerie overneemt om haar onmiddellijk in vrijheid te stellen wegens gebrek aan bewijs.

Nu wordt nog gepleit voor rehabilitatie. De vraag in hoeverre de zaak repercussies zal hebben voor betrokken officieren van Justitie, rechters en getuigen.

 • Reacties

 • Koos | 04/04/10 om 22:16

  Richard Gill, hoogleraar aan RUL, lid van KNAW en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Statistiek en Operation Research schrijft op 24-03-10 – 17:39 over de zaak Lucia de Berk het volgende:

  ……

  Deze posting is aangepast vanwege juridische dreiging voor Richard Gill. Zie verder zijn postings onder het kopje Lucia de Berk op zijn homepage:

  http://www.math.leidenuniv.nl/~gill/

  Redactie Leugens.nl

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen