Rottend vuil? 

Boekhoudende gemeenten en provincies

Krijgt Leo Verhoef alsnog gelijk met zijn beschuldigingen van overheden?

Ex-accountant Leo Verhoef (foto) voert een eenzame strijd tegen zijns inziens ondeugelijk boekhouden door gemeenten en provincies. We besteedden aandacht aan zijn beschuldigingen van ‘fraude’. En enkele dagen later nogmaals beschouwend.

We probeerden zijn beschuldigingen te checken bij gemeenten. Van één afdeling financií«n kwam een antwoord destijds, van Den Bosch: de boekhouding verliep volgens een methode die kennelijk Verhoef niet aanstaat maar wel is voorgeschreven. Ook worden alle rekeningen gecontroleerd. Met andere woorden: niks aan de hand.

Afgelopen week werd bekend dat overheden voor zeker 250 miljoen door het putje van foute banken lieten lopen. En daar was in de inbox ineens weer Leo Verhoef uit Wijk bij Duurstede met twee berichten:

De verzwegen overschotten van provincies en de beleggingen op IJsland;
Provincie Noord-Holland leende 50 miljoen euro om te beleggen

De kern: provincies hebben grote overschotten die ze oppotten tegen rente. Waarom betalen we eigenlijk nog belasting? En wat Noord-Holland betreft: die had al een reserve van 750 miljoen en voegde daar nog 50 miljoen aan toe met een volstrekt overbodige lening; om daarmee te gaan speculeren.

Nu komt de materie ineens een stuk dichterbij, want ze wordt heel actueel. En zal Verhoef nu zijn status van roepende in de woestijn verliezen?

 • Reacties

 • rob | 19/10/08 om 14:10

  heeft mijnheer Verhoef ook wel eens de liquiditeitsprognoses opgevraagd? Dan wordt tenminste duidelijk in hoeverre het beeld vertekend is door net voor het eind van het jaar ontvangen voorschotten voor het komende kwartaal, etc. Zo maar het woord fraude gebruiken lijkt me een beetje te suggestief, om maar te zwijgen van stemmingmakerij

 • Michel | 20/10/08 om 19:41

  Hopelijk komt nu eindelijk de waarheid aan het licht…aan het aantal ingezonden brieven in kranten en reacties op diverse logs ziet het er wel naar uit. Het massaal natgaan van lokale overheden kan een flinke opschoning betekenen. Veel hulde aan en dank voor de nijvere arbeid van Leo Verhoef !

 • Tony | 26/10/08 om 21:51

  Werd het geen tijd, dat dit gespuis eens word opgeruimd.
  Er is niemand die er iets aan doet? Het is zo makkelijk om andermans geld uittegeven, want jta het is weg en het blijft weg, en komt niet meer terug.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen