Geloofwaardigheid is speelbal 

Van Middelkoop: excuses voor de waarheid

Van MiddelkoopEerlijke uitingen? Dan op het matje geroepen door de Tweede Kamer.

Gelezen: Trouw

Minister Eimert van Middelkoop van Defensie popie jopie in een interview met Vrij Nederland: “Ik was destijds heel blij dat ik op een wettige manier de dienstplicht niet hoefde te vervullen”¦”žTijdens die twee dagen militaire keuring voelde ik: dit is helemaal niets voor mij. Hier ga ik doodongelukkig van worden. Het is een vorm van eigenzinnigheid.”

Militairenbond VMB/NOV zegt: “Het is ongelooflijk om te zien hoe deze minister van Defensie zijn geloofwaardigheid te grabbel gooit. Kennelijk heeft minister van Middelkoop intrinsiek niets op met de krijgsmacht en de daarbij horende cultuur, waarden en normen. Hoe kunnen soldaten vertrouwen hebben in hun minister als die zegt dat hij moeite met gezag heeft en blij is de dienstplicht niet te hebben vervuld?”

Tweede Kamer valt over Eimert. Eimert moet dan zeggen: “Mijn persoonlijke gevoelens van destijds over het vervullen van mijn dienstplicht en over het accepteren van gezag heb ik reeds lang achter mij gelaten en staan daarmee los van de huidige uitoefening van mijn ambt als minister van Defensie.”

Maar hoe zit het nu echt? “Het is een vorm van eigenzinnigheid.” Wat is die eigenzinnigheid? Spijt van de uitingen, niet van de inhoud? Doet Van Middelkoop nu wel of niet gemotiveerd mee aan Defensie en de oorlog in Afghanistan? Liegen een wapen? En hoe dan met het negende gebod van de Christenunie: “Gij zult geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen