Leugensjournaal 49: 

Cynisme wint

Een week vol met politiek jokken en ontmaskeren voor Leugens.nl. Maar maakt het wat uit?

In de zaterdagbijlage van NRC zet voormalig vazal van Rita Verdonk, de door haar beschuldigde Ed Sinke, zijn voormalige cheffin weg als oliedomme vrouw. Nu leest de achterban van Verdonk NRC niet of nauwelijks. Als er al een krant telt voor haar, dan is dat De Telegraaf, maar belangrijker nog is SBS straks om die 40 zetels te halen.

Het zijn de verongelijkten, de dommen, die vinden dat ze gepakt worden. Een leugen, het maakt niet uit door wie, is een reden te meer om aan te klampen bij een populist. Hun charismatische Verdonk kwam zelf met een leugen over asielzoekers. Die zal haar helpen. Daar doet Sinke’s verhaal niets aan af. Hij is zelf door haar al weggezet als een graaier.

Lees deze beschouwing over leugen en waarheid in de strijd tussen McCain en Obama. Hoe het cynisme wint.

En zei Sarah Palin zelf niet dat ze niet de kandidaat van de media is maar van het volk? Die kunnen mevrouw Verdonk en haar ‘vice president’ Kaj van de Linde (portret in Intermediair) zo oppakken.

Wel leuk: We kregen afgelopen week de ‘input’ van de School voor de Journalistiek in Tilburg, die met fact checking begon. En direct maar blootlegde hoe makkelijk de feiten worden verdraaid in de Nederlandse pers. Zou het helpen?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen