Leugensjournaal 48: 

Prettige bronnen

De eerste week van het ‘nieuwe seizoen’ gaf ons moed: een reeks fraaie leugens en misleidingen op een rij.

Gewoon doorgaan afgelopen week in de maalstroom. Want die droogde niet op. Eerst het dieptepunt: we publiceerden met – te weinig – vraagtekens het verhaal dat Sarah Palin een zwangerschap van haar dochter had overgenomen. De bron is verwijderd, dat wil zeggen het rijk gedocumenteerde artikel op Dailykos. Niet waar dus, tot het tegendeel echt is bewezen.

In eigen land troffen we een betere bron in Wegwijs, die met feiten aantoont dat berichtgeving in De Telegraaf over hypotheken misleidend is. Zo had Leugens.nl gehoopt dat het zou worden: deskundigen her en der in het land die gepubliceerde onzin feitelijk weerleggen.

Zo bestrijdt het blad Onze Wereld dat de publieke opinie over ontwikkelingshulp zo gunstig is zoals voorgesteld door de NCDO.

En Reporter werpt een nieuw licht dat de leugens over de Joint Strike Fighter nog eens blootlegt, net als Tros Radar korte metten maakt met ‘astro-tv’.

Uit ‘eigen koker’ vonden we grof censurerende studenten aardig. En plaatsten we vraagtekens bij de dijkenlobby onder leiding van ex-landbouwminister Veerman (foto) na eigen ervaringen met misleiding van de lokale bevolking bij aanleg van een dijk. Gelukkig volgden weer eens aardige reacties.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen