‘Telegraaf loog tegen weduwe cameraman’

Welles-nietes over poging journalisten tot verhaal maken bij familie van omgekomen Storimans.

Gelezen: VK Banen, Volkskrant

De familie Storimans werd hard getroffen door de dood van de zelfstandige RTL-cameramanStan Storimans uit Goirle op 12 augustus 2008 in Georgií«.

RTL-nieuwslezer Rick Nieman: “”˜Wat ik veel kwalijker vind, is dat twee Telegraaf-verslaggevers vlak nadat het gebeurd was naar Stans huis zijn gegaan, zich hebben voorgedaan als vrienden van Stan en zijn vrouw het hemd van het lijf hebben gevraagd. De volgende dag stonden allerlei uitspraken van haar in de krant. Die foto is een smaakkwestie, maar dat je onder valse voorwendselen iemands huis binnendringt en gaat ondervragen, vind ik heel erg.”

Telegraaf-journalist Coen Springelkamp ontkent de aantijging: “We zijn netjes te werk gegaan en we hebben ons duidelijk kenbaar gemaakt als journalist. De fotograaf die mee was, kende Stan goed.”

Het betreffende artikel staat hier nog, met het citaatje:

“”žVroeger zocht hij de spanning juist op. Stond altijd vooraan. Maar hij wilde het rustiger aan gaan doen. Voor de kinderen, voor ons. ”˜Waarom er pal bovenop zitten als je het ook van 100 meter afstand kan filmen’, zei hij”, aldus zijn vrouw Marjolein.”

  • Reacties

  • annemarie | 28/11/12 om 12:45

    ohh maar dat is in NEderland buitengewoon normaal hoor, dat journalisten met een camera verborgen in een handtas een huiskamer bij nietsvermoedende mensen binnendringt en dit zonder hoor en wederhoor uitzendt. Moet toch allemaal kunnen, of niet? graag contact over een uitzonderlijk schandalig verhaal, waar nog een staartje aan gaat zitten~!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen