Leugensjournaal 43: 

Blanke kuiven

De vastberaden doch ietwat melancholische blik met iets van berusting in hun lot van onbegrepene: Geert Wilders en Radovan Karadzic hebben uiterlijk het één en ander gemeen.

Ook qua opvattingen natuurlijk: ze vinden dat de wereld beter af is zonder moslims. Ieder vanuit hun eigen historisch-culturele achtergrond maken ze moslims af: de Servií«r probeert ze dood te maken, Wilders monddood.

Ze hebben een voor deze uitgave nog belangrijke eigenschap gemeen: ze zijn redelijk geloofwaardig. Zoals Leugens.nl er nog steeds niet van overtuigd is dat de regering de volledige waarheid sprak in het Fitnadebat met Wilders, zo zijn we geneigd om Karadzic te geloven waar het gaat om geheime afspraken over zijn vrijheid.

Smaad

Maar de opvallendste zaak afgelopen week vonden we het arrest van het Gerechtshof in Amsterdam inzake smaad van een raadslid aan het adres van een accountant. Is toegestaan, vindt het hof, onder voorwaarden. Niet alle aantijgingen waren dan bewezen maar hij haalde berichten van internet die er toch al lang stonden zonder tegenspraak van de accountant. En het ‘algemeen belang’ woog zwaar.

 • Reacties

 • Kees | 05/08/08 om 17:30

  Peter, je column lijkt de vrinden van Geert te beroeren. Nog zo’n column en veel lezers beginnen te huilen. Dat is pas emotie-journalistiek. Allemaal tranen, net zoals minister Jan Pronk, toen hij uit Srebrenica kwam en getuigde van die genocide, waarvan vrind Franz Biberkopf (hij zal wel protesteren) schande schrijft, omdat je die genocide in verband brengt met Karadzic. Wat dat betreft bevindt Biberkopf zich in zeer dubieus gezelschap. Ook Kok vond dat hij daar niet op Schiphol van mocht getuigen. Of je nou door Kok of door Biberkopf wordt gebeten?

  Is dat trouwens niet de reden waarom hij nu in gevangenis van Scheveningen zit? De Europese geschiedenis op zijn Biberkopf.

 • Zwartkuif | 05/08/08 om 21:11

  Wat een berg zuur uitgestort, om een paar treffende vergelijkingen. Demonisering? Lees dan eens wat leugens schreef over het debat tussen Geert en onze vrienden van de regering.

 • Dave | 07/08/08 om 12:25

  Niet alles wat bling-blingt is goud

 • Willem Mok | 07/08/08 om 13:18

  Olsthoorn is verkeerd bezig. Ik heb ook een bloedhekel aan Wilders, maar ik vind het doodzonde dat Peter op deze manier zijn kruit verschiet. Hij was ooit zo’n veelbelovende journalist. Iemand die met spraakmakende scoops in het NOS-journaal verscheen en hard op weg leek de Nederlandse Seymour Hersh te worden. Dat een talent van dit voor Nederland nogal zeldzame kaliber eindigt als producent van onnozele onzinstukkies vind ik droevig en wrang. En voor de rest: voor mij is die Wilders een zo mogelijk nog grotere proleet dan Karadzic. Probeer mij met m’n opbouwende kritiek op Peter dus niet in een hokje te duwen waar ik niet in thuishoor!!!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen