Joris Demmink, roddel en pedofilie - deel 3: 

Adam Curry verlegen met beschuldigingen

Radiouitzending met vergaande beschuldigingen roept juridische twijfels op bij Arrow Classic Rock.

Op Arrow Classic Rock heeft Adam Curry, ooit de mest vermaarde Nederlands dj, weer een show. Behalve met plaatjes draaien houdt Curry zich bezig met maatschappelijke kwesties en ict. Het lukt Curry op zijn ‘oude dag’ om cult te worden met uitzendingen die booeien ondanks ook de onzin erin.

Vooral privacyaantasting baart hem zorgen. Curry wordt serieus genomen, wat iets anders is dan dat alles geloofwaardig is. Vorige week nog had hij staatssecretaris Jan Kees de Jager in de uitzending over de Belastingdienst en ict. Maar diezelfde week, op 10 juli 2008, was journalist Micha Kat in de uitzending. Vanuit Bangkok, naar eigen zeggen omdat zijn leven gevaar loopt in Nederland.

Kat sprak over de beschuldigingen tegen Joris Demmink van pedofilie. Het is de belangrijkste leugenkwestie in Nederland momeneel: is Demmink het slachtoffer van elkaar alsmaar na blatende lasteraars die van alles en nog wat aaneen rijgen? Of maakt het geheel van bewijzen en suggesties van kindermisbruik aan het adres van de hoogste ambtenaar van Justitie vervolging noodzakelijk?

Op YouTube staan deel 1 en deel 2 van de uitingen van Kat, een aaneenrijging van beschuldigingen. Kat maakt er geen geheim van dat hij de rol van aanklager op zich neemt. Volgens Kat staat het gerechtshof nu voor het besluit om Demmink te vervolgen. En alle druk is nodig om daartoe te komen.

Normaliter kun je uitzendingen van Curry op Arrow terugluisteren als ‘podcast’. Maar de lijst met uitzendingen, om terug te luisteren, houdt op bij 9 juli 2008. Arrow heeft juridische twijfels.

Die heeft Curry later in de uitzending ook geuit. Dit deel is ook boeiend, in het licht van de rechtszaken tegen BDN en Kleintje Muurkrant, waarover we uitgebreid hebben bericht. Luisteren!:

Curry zegt dat het management hem steunt, maar dat hij het wel juridisch moet uitzoeken: “Is het een probleem dat wij Micha Kat een platform geven voor de beschuldigingen?” Curry zegt nog wel dat een rol speelt dat de overheid de radiofrequenties uitdeelt. Dat is behalve Curryeus ook curieus: de angst dat een zendfrequentie van Arrow wordt ingetrokken. Ook Curryieus; de waarschuwing van Curry aan het adres van de jonge ‘Eline’.

Kat gaat er nu voluit in en publiceert ook een Engelstalige oproep na de zijns inziens doofpotaffaire nog eens uit de doeken gedaan te hebben met beschuldigingen van een aantal media. Kat probeert ook een rechtszaak van Demmink tegen hem uit te lokken.

  • Reacties

  • JohnKuhles | 01/09/08 om 16:50

    nujij.nl/adam-curry-stopt-nu-al-bij-arrow.3423442.lynkx

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen