Wat wist hij voor vermeende chantage Bouwfondsbaas? 

Ook gij, Harry?

Harry MensZeg ‘vastgoed in Nederland’, het volk denkt aan Harry Mens. Maar bij ‘vastgoedfraude’ toch niet?

Gelezen Telegraaf, Volkskrant

Vier lijntjes op Leugens.nl tot nu toe die we als ‘voorgeschiedenis’kunnen bestempelen:

Nu wordt bekend dat justitie Harry Mens verdenkt van valsheid in geschrifte. Hij zou in 2000 een dienst gelogen hebben op een factuur van 1,5 miljoen gulden.

Mens verstuurde en boekte de factuur voor bemiddeling in het ‘Solaris-project’, een groot kantorencomplex van circa 25.000 vierkante meter aan de Maas in Rotterdam. Dat was een project van Bouwfonds van 160 miljoen gulden.

De factuur is betaald door de projectontwikkelaar Bosman. Deze heeft nu tegen justitie gezegd dat het geld niet is betaald voor bemiddeling maar voor afpersing. belastende informatie over het Bouwfonds naar buiten te zullen brengen.

Mens ‘wist iets’ en/of had ”˜belastend’ materiaal over de oud-bestuursvoorzitter van het Bouwfonds, volgens de beschuldiging. Dat was Cees H. Deze is ook verdachte. Hij was eerder in beeld bij de LPF als mogelijke minister.

De opdracht voor de transactie zou afkomstig zijn van Jan van V., de ex-baas van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling die een geheim fonds had uit de verdachte transacties. Zo luidt de verdenking.

De vraag is wat Mens dan geweten zou hebben van Hakstege. Waar kun je iemand zoal mee chanteren? Met misdaad en met seks. Edwin de Roy van Zuydewijn vertelde enkele van zijn ervaringen met Bouwfonds in de sfeer van feest en afpersing.

Het gaat in alle gevallen om verdenkingen en geen veroordelingen. In de vastgoedfraude is niemand veroordeeld, Mens is niet veroordeeld, Dekkers niet en Bartels niet. De laatste is overigens helemaal niet verdacht (louter een leugenaar), tegen Dekkers loopt (nog) geen strafzaak.

Volgens advocaat Spong is het chantageverhaal een leugen: “Mens stuurde een factuur van 1,75 miljoen gulden omdat hij een koper had aangedragen voor het bouwproject Solaris.”

Cees H. is Cees Hakstege, dat is overal op internet te vinden, en hij trad op in een Vpro-programma waar ook zijn foto bij staat. Dus diens privacy wordt niet extra geschaad als we naam gewoon noemen. Hij was ook ooit kandidaat-minister voor de LPF. Volgens de Volkskrant onderzoekt Justitie of ‘H.’ is omgekocht: “Na zijn afzwaaien bij het Bouwfonds zou hij grote bedragen hebben ontvangen zonder dat daar wederdiensten tegenover stonden.”

 • Reacties

 • Mat Herben | 21/06/08 om 17:40

  Dank zij Google en dit artikel weet ik nu wie Cees H. is. Ik kende de man niet, laat staan dat hij een kandidaat-minister voor de LPF zou zijn geweest. Ik heb met alle kandidaten gesproken die door de sollicitatiecommissie voor een tweede gesprek met mij werden voorgedragen, en daar zat geen Cees H. bij (en trouwens Harry M. ook niet!)

 • Peter Olsthoorn | 22/06/08 om 07:36

  Dank voor deze rechtzetting, mijnheer Herben. De Volkskrant bericht: “Cees H., ooit kandidaat-minister voor de LPF, was tot zijn aanhouding in 2007 één van de grand old men van het vastgoed en adviseur van de overheid.”

  Wellicht een geval ‘professor Akkermans’ (Koot en Bie: “Ik ben gevraagd”), of hij kwam niet door de eerste ronde ;-)

 • Peter Biesheuvel | 12/03/14 om 22:31

  Professor Akkermans (Koot en Bie) zei nooit “ik ben gevraagd”. Hij zei altijd “ja, ik wordt genoemd”!

 • Johachim Driessen | 13/03/14 om 17:37

  Cees H., ooit kandidaat-minister voor de LPF, was tot zijn aanhouding in 2007 één van de grand old men van het vastgoed en adviseur van de overheid. Klopt, maar deze pisvlek heeft meerdere malen bij andere politieke partijen geprobeerd een positie te bekleden maar geen enkele partij gaf te kennen daar enige interesse in te hebben. Gelukkig maar!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen