'Aantasting privacy en fouten' 

Van der Vorm contra Tros Opgelicht

KVZaak voor de Raad voor de Journalistiek

Frank van der Vorm is een goede bekende op Leugens.nl, vanwege:

In de strijd om gerechtigheid is Tros Opgelicht het volgende doelwit. Van der Vorm heeft bij de Tros een eigen dossier met daarin deze uitzending.

Hij vindt dat beschuldigingen te ver gingen en dat het programma met het heimelijk door de ramen filmen van een woning te ver is gegaan. De uitzending terug ziend is die belastend met uitingen van onder meer een ex-medewerker van Konijklijk Verbonden, Kris van Meel, de directeur van Software BV Caroline Warmerdam en Reinoud van Assendelft van het gelijknamige organisatiebureau. Ze suggereren opzettelijke wanbetaling en verduistering.

Maar de makers intimideren Van der Vorm met hinderlijk achtervolgen alsof hij verplicht is tot een openbaar verhoor voor de televisie. Van der Vorm klaagt nu bij de journalistieke raad vanwege incorrecte wederhoor.

Dan is nog niet duidelijk of hij geld heeft verduisterd met het bankroet van Koninklijk Verbonden en de banden met zijn andere stichting Royal Dutch Aid. Momenteel loopt er Fiod-onderzoek over het wegsluizen van een bedrag van zo’n 13.000 euro. Dat er voor tonnen is verduisterd kan de curator niet aantonen, noch uitsluiten.

Van Assendelft over Van der Vorm: “Mooie woorden niet waar zijn en ware woorden niet mooi”¦”

Op vrijdag 13 juni 2008 dient de zaak in het gebouw van journalistenbond NVJ in Amsterdam.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen