Opdrachtje, voorzetje, motietje 

Manon en Omar

“We begrijpen elkaar niet meer. Woorden zijn krachteloos.” Maar daar valt nog wel wat aan te verdienen, politiek en met een adviesclub.

Het is een rommeltje met de zogenaamde ‘inburgering’. Onder meer het gevolg van window dressing maatregelen van onze toekomstige premier Rita Verdonk als minister in het vorige kabinet.

De PvdA Amsterdam maakt bekend dat ze met andere partijen een motie indient: dit jaar tenminste 15.000 ‘trajecten’ voor inburgering. Plus een paar duizend die in 2007 niet zijn gehaald.

Dat zal wel. Het gaat ons om het volgende: “Uit zowel de door het Bureau Radar uitgevoerde evaluatie, als het rapport van de Adviesraad Diversiteit en Integratie blijkt dat de organisatie en uitvoering van de inburgering op dit moment onvoldoende efficií«nt en effectief zijn.”

Radar Advies werkt met thema’s. Eén daarvan is integratie. Die prijst het thema aan als een groenteboer zijn vitaminen: “Nederland is heftig in beweging. De gezapige multi-culturele samenleving heeft plaats gemaakt voor een land vol polarisatie en tegenstellingen. We begrijpen elkaar niet meer. Woorden zijn krachteloos. Zoals een prop papier krachteloos is, wanneer je die tegen een storm in gooit.”

Was getekend ‘O.Ramadan’. Waar kennen we die van? Als partner van Manon van der Garde (foto). Zij veroverde in 2007 een zesde plaats in de Leugens top-10.

Manon is fractievoorzitter van de PvdA Amsterdam en Omar Moustafa Abdel-Rashid Ahmed Ramadan is haar partner. En voert met zijn bureau Radar onderzoek uit voor de gemeente Amsterdam. Waar Van der Garde met de PvdA dan conclusies uit trekt.

Zo blijft het in de PvdA-familie. Hoezo belangenverstrengeling waarvan zelfs de schijn bestreden moet worden?

(Met dank aan één van onze trouwe lezeressen; we zijn niet zelf zo bijdehand ;-)

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen