Leugensjournaal 30: 

Gezelligheid boven waarheid

Daar zat’ie dan, op televisie te glimmen naast Nina Brink als p.r,-man: voormalig bevechter van onrecht P. Storms. Direct bereid met een leugentje mee te doen.

Een stralend verliefd paar van vijftigplussers die er twintig jaar jonger uitzien; leuk voor Nina Brink en Pieter Storms. We gunnen iedereen diep geluk, maar daar gaan we niet over. Pauw & Witteman vroegen waarom Nina als voorwaarde had dat ze kon aanschuiven met Pieter. Om haar te steunen, was het antwoord.

Volgens Jeroen Pauw fluisterde mijnheer Storms zijn partner bijvoorbeeld in dat ze op tv moest om als eerste openbaar te maken dat ze Trots op Nederland van Rita Verdonk betaalt. Maar dat is niet waar.

En doet Nina die bijdrage zonder tegenprestatie? Ja hoor, zegt zek. Net als dat ze in Het Gesprek wilde investeren zonder tegenprestatie? Overigens via diezelfde Pieter Storms, die vervolgens werd uitgekotst door Barend, Hendriks en Sauer.

Waar zijn op dit soort momenten de kritische vragen? Offeren Pauw & Witteman hun integriteit op aan gezelligheid? Je moet er tenslotte iets voor doen om mevrouw Brink te kunnen aantrekken en andere gasten die recht hebben op een gezellige benadering.

Nog gedurende die uitzending zegt Brink dat de ook aanwezige Jort Kelder excuses heeft gemaakt voor het verhaal over vastbindseks. Deze rare aantijging is rechtgezet door Quote – niet dat ze een relatie had met de man in kwestie – om een rechtszaak te voorkomen. Kelder ontkent in de uitzending die excuses. Wie liegt er? Halen de interviewers dat boven tafel?

Zijn er dan geen belangrijker zaken dan dit gemopper? Natuurlijk, u leest ze ook op Leugens.nl. zoals over Israí«l en Iran journalistiek die is ingebed (niet in gezelligheid maar in defensie) en natuurlijk de De Roy-tapes waarmee we deze week doorgaan.

  • Reacties

  • keuleniscool | 25/08/09 om 13:47

    nina brink is een joodse dievegge…..
    je bent gewaarschuwd !

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen