Pentagon laat analisten los, beweert het 

Zand in Bush’ leugenmachine?

De New York Times en Volkskrant berichten braaf dat Washington de beïnvloeding van militaire analisten staakt. Is dat zo?

New York Times onthulde dat militaire analisten in Amerikaanse media aan de leiband van het Pentagon lopen in een door ex-minister Rumsfeld (foto) opgezet programma. In plaats van groot tumult, onder meer over leugenachtige media in verwarring bleven uit. Alsof het toch gedaan is met de regering-Bush inclusief al haar streken.

De Volkskrant vertaalt een artikel in New York Times:

“Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat het stopt met de briefings van gepensioneerde legerofficieren die vaak als deskundigen verschijnen op radio en televisie. Volgens een woordvoerder van het Pentagon zijn de briefings en ”andere vormen van samenwerking’ met de militaire analisten voor onbepaalde tijd uitgesteld.”

Dat ‘onbepaalde tijd’ is later rechtgezet als tijdelijk. Wellicht dat het Pentagon stopt met de contacten met de analisten als groep, maar individueel en/of via-via officieren die de analisten persoonlijk kannen blijven de banden toch bestaan.

De Britse krant Daily Telegraph begint een korte serie van meest invloedrijken met de presidentsverkiezingen in de VS, en de nummers 50-41 om mee te beginnen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen