Met hoeveel maten meten rechters? 

Wilders’ rectificatie

Kleintje Muurkrant werd veroordeeld wegens vermeend onvoldoende ongedaan maken van overname door derden van gepubliceerde fouten. Hoe gaat dat met Wilders’ Fitnaatje.

Op de PVV.nl:

“In de film Fitna hebben wij onbedoeld een foto van Salah Edin opgenomen, waarbij wij ten onrechte de indruk hebben gewekt dat het Mohammed B. betrof. Wij hebben voor het gebruik van de foto geen toestemming van Salah Edin en de fotograaf Ilja Meefout gekregen. Zij hebben zich verzet tegen het gebruik van de foto waarna de foto uit de film is verwijderd. In de nieuwe versie van de film Fitna hebben wij onze vergissing hersteld.”

Namens Stichting Vrienden van de PVV
Geert Wilders”

De Rechtbank Rotterdam bericht over de rectificatie met bovenstaande tekst op de site en brieven naar de videosites die Fitna publiceerden. En ook:

“Ten slotte zal worden bekeken of er nog website’s zijn die de eerste versie van Fitna vertonen en die nog niet door Geert Wilders benaderd zijn. Ook de beheerders van die website’s zullen een brief ontvangen. Het overleg over een en ander zal vóór dinsdag 8 april 2008 om 17.00 uur dienen plaats te vinden, waarna de voorzieningenrechter over het resultaat zal worden ingelicht.”

Niet alle punten die aan de orde zijn worden door dit overleg opgelost. Zo wordt ook nog een schadevergoeding gevorderd van 25.000 euro. Donderdag 17 april 2008 volgt de uitspraak.

Recent keurde de rechtbank Den Bosch beslaglegging bij Kleintje Muurkrant onder meer daar de uitgave onvoldoende gedaan zou hebben om verbreiding van gewraakte uitspraken elders op internet ongedaan te maken. De vraag is hoe de rechter daar in dit geval mee om zal gaan.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen