Leugensjournaal 25: 

Goddelijke proporties

Leugens boeien. Daarom maken we dit. Meer genoegen nog brengen de smoezen en ontkenningen. Eigen schuld? Meestal niet.

De leugenaar van de week is, zonder concurrentie, de burgemeester van Detroit. Bedroog publiek en vrouw grotesk. Maar aftreden? Kan niet, want de man is door God gezonden.

Inspiratie van bovenaf. Daar worden dan filmpjes over gemaakt war iederen al maanden van in rep en roer is. Geen leugen? Ze doen maar. Gisteren in de Volkskrant een na vele pagina’s Fitnageleuter een prachtig opiniestuk van de Berber Khalid Boudou en de Jood Oscar van Gelderen, schrijver en uitgever bij Lebowski. Ze vragen om stilte, de buik vol van alle gekakel:

“Elk proefballonnetje of onbeduidend incident wordt een serieuze hoofdbreker dat langs praatprogramma’s moet”¦Vandaag zijn we tegen en morgen zijn we weer voor. Kan ons niet schelen waartegen en waarvoor.”

Meningen te over, feiten overschaduwd. Met Leugens.nl doen we ons best om feiten te brengen. En disputen over feiten. Daarover te laten nadenken. Was Zembla zwak of beschermt RTL een Charlatan? Liegt minister Verhagen of overdrijft de SP? Helpt een kroongetuige de rechtstaat aan feiten of aan leugens?

Heeft topambtenaar Jenny Thunnissen ene balk in haar ogen of maakt ze first health pharmacy het gewoon leuker voor zichzelf? Heeft Nova meineed bij de horens gevat, of niet? Hoe inflitreert de pillenlobby de media en wetenschap?

En we zouden nog veel meer willen doen, maar helaas is onze polsstok beperkt…

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen