Minister Verhagen ziet het gewoon anders 

Maxime: “Ik lieg niet”

Maxime VerhagenMinister weerspreekt de beschuldiging van SP dat hij verzweeg dat BuZa de woonvergoeding zelf aan Herfkens heeft aangeboden.

Ewout Irrgang, kamerlid voor de SP, beschuldigt minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) Maxime Verhagen en minister van Ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders van liegen.

Ze zeiden dat niet meer te achterhalen is wie het initiatief nam voor de woonvergoeding voor Eveline Herfkens: zijzelf of het department.

Dat is een leugen, volgens Irrgang. De Permanente Vertegenwoordiging heeft in een memo van 9 oktober 2002 BuZa voorgesteld om Herfkens de vergoeding toe te kennen.

Maxime Verhagen ontkende fel voor BNR Nieuwsradio dat hij loog: “Het is een ongefundeerde beschuldiging”¦Het zou hem sieren als hij zich op de feiten zou baseren”¦Ik ken dat memo. Desalniettemin heb ik de Kamer laten weten dat niet te achterhalen is wie de onkostenvergoeding heeft geí¯nitieerd. Ik lieg de Kamer namelijk niet voor.”

Maxime is ook boos, zegt hij. Zie ook Herfkens is cultuur.

  • Reacties

  • Canard | 26/03/08 om 14:45

    Ja die Maxime, de RasPoetin van het CDA. Zonder hem was Balkenende allang afgeserveerd als het jochie wat hij is. Als een kind zo blij met zijn wassenbeeld, wat hij ook werkelijk is, maar niet doorheeft.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen