Tiereliereliere, tierelierelom 

Dion Bartels veroordeeld

Dion BartelsOns liegende claimadvocaatje moet het een en ander gaan rechtzetten.

Gelezen: Juridisch Dagblad en vonnissen.

Het artikel Advocaat Dion Bartels liegt een potje vol sloeg een klein kratertje. Niet alleen vanwege de harde leugen geuit door Bartels in de zaak van Palm Invest. Maar ook door een reactie van ene k.pu (klik op ‘selectie’ onder het artikel):

Vandaag is Bartels vanwege liegen tot twee keer toe veroordeeld in kort geding met zijn eigen club Vereniging Vastgoed Participanten (VVP). Deze houdt er sinds 22 januari 2008 een meldpunt vastgoedbeleggingsfraude op na. Dat is geen maatschappelijk nobel initiatief maar een manier voor Bartels om zaken met schadeclaims binnen te halen voor zijn advocatenpraktijk.

1. In zaak BC4618 veroordeelt de rechtbank Utrecht Bartels en zijn
VVP tot rectificatie: het bedrijf IPI Internationale Makelaardij te Egmond aan den Hoef is ten onrechte op een zwarte lijst geplaatst. Deze makelaar bemiddelt in aankoop van huizen en appartementen in vakantieparken in het buitenland.

En kwam op de zwarte lijst van Bartels’ VVP. Dat is rechtgezet, maar niet afdoende volgens de rechter. Dus moet de VVP nader rectificeren, 30 dagen lang op haar website met de volgende tekst:

“De Vereniging Vastgoed Participanten (VVP), heeft I.P.I. Internationale Makelaardij B.V. geplaatst op een lijst van potentieel malafide (vastgoed)beleggingsfondsen.

Geoordeeld is dat plaatsing van I.P.I. op die lijst feitelijk onjuist, onnodig grievend en derhalve onrechtmatig is. Bij vonnis in kort geding van de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht d.d. 20 februari 2008 is VVP veroordeeld tot deze rectificatie en publicatie daarvan.”

2. In zaak BC4616 eiste beleggingsclub Van Boom & Slettenhaar een rectificatie vanwege het tijdelijk plaatsen van haar fonds B&S Vastgoed Nederland op de zwarte lijst. Van deze plaatsing ging ook een persbericht uit waarna er een bericht kwam in Het Financieele Dagblad.

Vandaar een ingewilligde eis tot rectificatie op de voorpagina van Het Financieele Dagblad binnen twee dagen en ook op de openingspagina van de VVP voor een periode van minimaal 30 dagen:
“Rectificatie
De voorzieningenrechter te Utrecht heeft de Vereniging Vastgoed Participanten (VVP) veroordeeld tot de navolgende rectificatie.
In Het Financieele Dagblad van 1 februari 2008 is op de voorpagina een bericht geplaats met als kop: ”Groot fonds vastgoed op zwarte lijst”.

In het artikel wordt vermeld dat B&S Vastgoed Nederland door voorzitter Dion Bartels van de VVP op een zwarte lijst is geplaatst. De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat VVP onrechtmatig jegens B&S Vastgoed Nederland heeft gehandeld door haar op de lijst van potentieel malafide (vastgoed)beleggingsfondsen te plaatsen.

Vereniging Vastgoed Participanten”.

 • Reacties

 • Bartels heet eigenlijk Ciske. | 06/03/08 om 12:48

  Ik vind dat Bartels eigenlijk Ciske heet. En naar mijn mening door zijn optreden. Hij zorgt ervoor dat bedrijven inderdaad op deze manier niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen even in het midden gelaten of Palm Invest wel of geen goede bedoelingen heeft. Of hij dit doet voor de goedheid of uit winstoogmerk laat ik aan een ieder over die dit leest. Eén ding is wat mij betrefd zeker, hij doet het niet op basis van no cure no pay, dus heb ik mijn bedenkingen over zijn goedheid. Het enige wat hij veroorzaakt zal zijn dat hij zo meteen kan zeggen, ik ben de nieuwe Uri Gheller want ik wist dat Palm Invest onderuit ging. Maar dat is ook logisch als bedrijven op deze wijze worden geconfronteerd met dit soort advocaten. Ik denk wel dat het zijn jaarcijfers gaat helpen met de facturen waar de mensen overigens geen 9 % rendement voor krijgen uitgekeerd. Hoe slim heet hij het aangepakt? Naar mijn mening is het zo gegaan, hij heeft een aantal mensen door het praten en zijn (zogenoemde) goede bedoelingen en zijn titel over de streep getrokken en die tot paniekzaaiers gedoemd. Deze mensen zijn er (terecht) ingetrapt want een advocaat staat voor volledige betrouwbaarheid en een integere persoon (dit moet in dit geval behoorlijk in twijfel getrokken worden) en hebben zijn spel voor hem gespeeld. Echter iemand een visje voor houden dat ze voor een klein bedrag misschien wel een naar zijn mening slechte investering terug kunnen krijgen is een goed om te verkopen verhaal. Ik vraag me af of het wel helemaal reí«el is en waar het een keer gaat eindigen. Als ik morgen een roze jurk koop en hij vind dat het geen echte kleur roze is wil niet zeggen dat het geen goede kleur roze is. Je mag ervan uitgaan dat op het moment ik in de winkel sta en de verkoopster zegt tegen mij dat is een mooie roze jurk en ik de mening op dat moment deel niet moet gaan huilen als Ciske tegen mij zegt, ik ben Uri en ik vind het meer paars als roze, kom laten we gaan procederen en kijken of we meer mensen die zo’n roze jurk hebben gekocht ook mee kunnen krijgen. Het jurkje koste € 50,00 en als je mij nu € 2,50 geeft ga ik proberen om van de winkel je € 50,00 terug te halen. Raar toch.

  Ik ben bang dat we in Nederland te veel naar dit soort mensen luisteren en deze mensen zich verrijken over de ruggen van (de naar hun mening) malafide bedrijven. Wat maakt je dat zelf dan? Dat vraag ik me af.

  En weet je wat mij dat maakt?
  Een bezorgde Nederlander.

 • secrefairy | 24/05/08 om 23:38

  Trouw, De Televaag en vele anderen… Advocaat Bartels voelt zich bedreigd.
  Geen asperges dit jaar, jongens. Toch zund.

 • Riverrik | 31/10/09 om 21:07

  zoals zoveel advocaten is Bartels een rasechte opportunist en charlatan. uiteraard zijn de bedoelingen niet voor maatschappelijk belang. bartels denkt enkel in tegeltjes ‘geld in de tas, client aan het gas’, de man is erop uit om zoveel mogelijk dsb, carribean comfort en palm invest zieltjes voor zich te winnen. bij de laatste was hij zelfs aandeelhouder, kortom bartels is een charlatan en de zieltjes worden zieliger, emotieel en zeker financieel !

 • secrefairy | 20/11/09 om 09:08

  al is de leugen nog zo snel…

  Kantoor vastgoedadvocaat Bartels bijna failliet

  Personeel vraagt zelf om faillissement. Palm Invest failliet. Van Lanschot legt beslag op aandelen Bartels Advocaten. Advocaat Dion Bartels voor onbepaalde tijd geschorst.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen