Iedereen mag het als mening verkondigen: 

Perra is een stuk tuig van de richel

Maar toch ‘verliest’ Jort Kelder de zaak: niet iedereen heeft geld van de man tegoed, Kelder moet dit rechtzetten.

Gelezen: Vonnis Perra vs Kelder

De voorgeschiedenis is voor lezers van Leugens.nl meer dan bekend: Jort Kelder maakt Antonio Perra uit voor veel lelijks. Perra pikt het niet en stapt naar de rechter.

Daar verweert health aid pharmacy Kelder zich met een serie argumenten. De rechter in kort geding neemt die voor een deel over. Kelders vrijheid van meningsuiting geldt zolang hij de feiten respecteert. Anders liegt hij, zoals nu over het betaalgedrag van Perra.

Kelder nam zelf de term ‘oplií§hter’ al terug. De rechter stelt vast dat Kelder niet hard kon maken dat Perra zijn rekeningen niet betaalt. Dus ‘Iedereen krijgt nog geld van hem’ moet Kelder terugnemen. Rectificatie in zes Sterspotjes is een overdreven eis van Perra. Kelder moet een maand lang een rectificatie op zijn website plaatsen, met een dwangsom van 1.000 euro per dag.

De verdere beledigingen vindt de rechter, niettemin, door de beugel kunnen. Hij laat wel in het midden wie er precies liegt over Perra’s successen: “Of Perra’s succesverhalen juist zijn of niet, behoeft niet te worden vastgesteld. Het staat Kelder namelijk vrij om daar publieke vraagtekens bij te plaatsen en meningen over te hebben.” Wel is dit begrensd door de vraag of de feiten waarop de beledigingen zijn gebaseerd grond hebben of niet.

Met de zonnneberil en Porsche en manier van verschijnen kan Perra volgens de rechter als ‘maffiabaas’ worden neerget. De kwalificatie ‘tuig van de richel’ is puur een mening. Dat mag ook. Kelder twijfelde daar overigens over. Hij vond deze term als kop boven ons vorige verhaal ‘suggestief’.

Kelder is tevreden dat hij beperkt moet rectificeren en voortaan veel mag roepen als hij de feiten maar respecteert. En Perra wordt door de rechter als winnaar aangemerkt daar Kelder behalve moet rectificeren de kosten moet betalen.

Zeker van zijn zaak was Kelder niet. Dat was één van de redenen dat hij afgelopen weken koortsachtig met enkele jonge honden werkte aan een heel dossier over Perra. Smakelijk leesvoer: The Perra Papers. Veel is inmiddels bekend. Aardig zijn onder meer deze en deze.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen