Jort Kelder opnieuw gedaagd voor scherpe tong 

Antonio Perra oplichter noch tuig van de richel

Dus moet er een rectificatie komen. Via een Ster-spot.

Bram Moszkowicz is met recht gekwalificeerd als ‘beroepsleugenaar’ met een ‘dubbelrol’ die zich ‘met zwart geld’ liet betalen door criminelen. Maar hem ‘maffiamaatje’ mag niet. Dat oordeelde het Gerechtshof in Amsterdam in mei 2007 in een proces van de advocaat tegen Jort Kelder.

Deze journalist mag wederom voor de rechtbank verschijnen. In Vara-programma De Wereld Draait Door van 31 oktober 2007 zei Kelder over ondernemer Antonio Perra.

 • “Ik dacht dat dit een baas was van de Siciliaanse maffia. Ik sluit het ook niet uit, hij komt er vandaan.”
 • “Dit is een ongelooflijke oplichter”
 • “een stuk tuig van de richel”
 • “iedereen krijgt nog geld van die man”
 • “het is een ongelooflijk agressieve, materialistische, vervelende meneer”.
 • “Jongens doe het niet!” (tegen investeerders)

Met Advocaat Theo Hiddema deed Perra al aangifte bij het OM wegens smaad, laster en belediging. Daarop heeft Kelder de term ‘oplichter’ ingetrokken, louter op zijn weblog. Nu volgt er een civiele zaak, ook om kwalificaties in de Volkskrant op zijn website op 9 november en op 11 november 2007.

Perra was op tv onderwerp van gesprek als ‘hoogste nieuwe binnenkomer’ in de Quote 500 lijst van rijken in Nederland. Volgens Kelder, voorheen de baas van die uitgave, is dat volkomen onterecht. Zijn opvolgers liegen ook.

Perra komt in de Quote-500 vanwege het uitbaten van een patent voor een plastic sluiting van drinkblikjes. Darmee zijn ze te hersluiten indien ze niet leeggedronken zijn.

Ball Packaging, één van ‘s werelds grootste verpakkingsfabrikanten, zou er 250 miljoen euro over hebben. Blik voor klanten daarvan, onder meer Coca-cola is al afgebeeld met de gevonden sluiting. 4sight Innovation BV heet de exploitant.

Eerder kwam Perra op het idee van ronde beeldschermen (lees de reacties), ook verhandeld via Cyprotec in Alkmaar. Dat werd niks. De twee bedrijven zijn gevestigd aan Hazenkoog 8 in Alkmaar, alsmede en Bound2B.

Goud lonkt voor Tony Miljony (Quote). Perra schermde met een beursgang van 1,3 miljard euro, in een interview met Quote.

Dat succes verwacht ook zijn belangrijkste investeerder Marcel Boekhoorn (‘zoek de massa, pak de kassa’). Hij heeft volgens de woordvoerder van Perra 30 procent van 4Sight Innovation, waarvoor Cees van der Hoeven adviseur is.

De eis is bijzonder: Kelder moet de beledigingen intrekken met een spotje bij de Ster vóór en na het programma De Wereld Draait Door. Ook moet er een verklaring op zijn weblog komen. Die moet er een hele maand blijven staan. En Kelder moet van Perra c.s. de beledigingen wegnemen van het web.

Het einde van de tekst die Kelder zou moeten bezigen: “Deze opmerkingen neem ik geheel terug. Ik heb mijn eigen persoonlijke belangen laten prevaleren. Ik had mij niet van deze beledigende en krenkende bewoordingen moeten bedienen.”

De Ster brengt reclame, geen waarheden. Wie de inhoud te leugenachtig vindt, kan terecht bij de Reclame Code Commissie, ook om te klagen over een eventueel optreden van Kelder.

Perra wil er niets over kwijt en verwijst naar zijn p.r.-bureau Maussen Communications in Amsterdam. Bart Maussen zegt: “Ik weet dat Kelder het behoorlijk benauwd heeft van deze zaak. Antonio kan al diens verklaringen weerleggen straks.”

Jort Kelder denkt daar op zijn weblog anders over. Hij zegt dat zijn “researchteam het huiswerk op orde heeft, en in de afgelopen weken stuitte op verhalen waarmee je, voorzichtig gezegd, liever niet de krant haalt. Laat staan naar de beurs gaat”¦Wie de boekhouding, of wat daar voor door moet gaan, in het woud van zijn beevees doorbladert, ziet heel veel miljoenen heen en weer schieten, maar inkomsten… noppa!”

Ook op een bijdrage van een collega van Kelder op Quotenet staat dat er Kelder geen aanstalten maakt om verder nog iets terug te nemen. Volgens Perra cs. meent Kelder nog 1.500 euro tegoed te hebben van Perra en doet hij pas onderzoek nadat hij de beledigingen heeft geuit.

Perra een fantast? Of Kelder een leugenaar?

 • Reacties

 • lotor | 08/12/07 om 02:53

  Ben eens wat gaan rondneuzen in de patenten van Antonio Perra. Als IP-specialist is dit een kleine moeite (voor buitenstaanders trouwens ook). Wat ik ben tegengekomen zijn ronduit belachelijke octrooien.

  Een voorbeeld: Perra claimt een octrooi op een zogenaamde thuis-tap waar geen fusten voor nodig zijn. Kennelijk een mooi idee, met een nog mooiere naam: de Freedraft. Maar nu komt de uitleg. De freedraft is een huls waar je een aantal blikjes kunt stapelen. Vervolgens is er een hefboom die je overhaalt, aan het uiteinde van de hefboom zit een pin die een gat slaat in het blikje. Vervolgens loopt het blikje leeg in een glas.
  Volgens Perra is dit een geniaal idee en zullen er miljoenen van verkocht worden. Perra zoekt nog een investeerder die dit product op de markt moet brengen. Hoe gek moet je zijn om A. dit te octrooieren. B. om hier ook maar een halve eurocent in te investeren. Toen ik dit octrooi las moest ik even hikken van de lach. Welke idioot gaat dit omslachtige apparaat kopen om een gat in een blikje te slaan. Gewoon het lipje optrekken gaat honderd maal sneller.

  Nog een ander wonderbaarlijk idee van die Perra: Een kiosk waar printers aan de muur hangen. Iedere printer kan een krant uit printen. Je gooit er een muntstuk in en hup de printer print een A3 krant. Ik zie het al voor me: lange rijen die wachten tot hun krantje geprint is. Dus weer een belachelijk idee. Maar ja die Perra schijnt er anders over te denken.

  Ook pretendeert hij een afdraaibare kroonkurk te hebben uitgevonden. Hij heeft er ook weer een mooie naam bij bedacht: de pullcap. Perra moet eens een fles Miller (Amerikaans biermerk) drinken, dan ziet hij dat daar al sinds 1972 de bedoelde kroonkurk op zit. Maar Perra doet voorkomen dat met zijn “pullcap” ook weer miljoenen euro’s te verdienen zijn, en”¦”¦..ook hiervoor zoekt hij investeerders. Je zult er maar intrappen.

  Zijn afsluitbaar blikje is een mengeling van bestaande patenten. Daar krijgt hij beslist heibel mee. Maar Perra denkt daar anders over. Hij noemt zijn octrooien AAA-patenten, die gepantserd zijn tegen alle mogelijke aanvallen. Die kreet AAA-patenten heeft hij zelf ook bedacht en het mooie is dat een A-3 document (wat wel bestaat) in praktijk betekent dat het toegevoegd is bij een pending. Juist ja, een patent dat nog niet voldoende op sterke is. Perra zegt met dit blikje 2 eurocent per stuk te verdienen. Dat zou een derde deel van de kostprijs zijn!!! Rara, wie gelooft dat.

  Mijn conclusie is dat Jort Kelder het goed ziet. Antonio Perra is een fantast die investeerders bij de neus neemt. De waarschuwing van Kelder om geen geld in de fantast Perra te steken zal hem door potentií«le investeerders beslist in dank afgenomen worden. Ben benieuwd of die Perra het kort geding ook echt doorzet. Zo ja dan kan het een mooie basis zijn voor een ouderwetse lachfilm. Ik ben overigens nog steeds niet uitgelachen over die idiote patenten. Lees het interview met Perra in DePers van 13 oktober en lach mee.
  http://www.depers.nl/UserFiles/File/De%20Pers%20Zaterdag%2013%20oktober%202007.pdf

 • Frans | 08/12/07 om 12:26

  Nou lotor dat maakt dus geen indruk, behalve dat je in dienst van Jort een nogal transparante karaktermoord probeert te plegen, en tegelijk de baas nog even in de aars kruipt. Als je nou had gezegt wie je bent en wat je agenda is, dan zou je misschien het eigen doelpunt hebben kunnen voorkomen. 1-0 voor Perra, die me verder een schurk lijkt zoals zovelen op die Quote 500, maar ik ken de beste man verder niet.

 • lotor | 08/12/07 om 14:58

  Frans, bedankt voor het bijhouden van de stand. Een adagium in de sportwereld is, dat het niet uitmaakt wie, een doelpunt maakt, als er maar gescoord wordt. Bij deze dus. Zelf ken ik bedoelde Perra ook niet. Ben het wel eens met je stelling dat een schurk lijkt zoals velen op het lijstje van Quote.

 • lotor | 11/12/07 om 23:06

  Gequote van quotenet:

  Perra komt goed weg met faillissement

  Antonio Perra wordt niet vervolgd voor het faillissement omtrent de geflopte ronde beeldbuis. De curator, Evert Hoekstra, laat telefonisch weten dat de zaak in den minne wordt geschikt. Een meevaller voor Perra, gezien de miljoenen die zijn verdwenen.

  Het vermogen van Perra, de hoogste nieuwe binnenkomer in de Quote 500, is gebaseerd op een patent op een hersluitbaar blikje dat honderden miljoenen waard zou zijn. Hij heeft meerdere uitvindingen gedaan, naar eigen zeggen 43, maar die hebben tot de dag van vandaag nog geen commercieel succes opgeleverd.

  De 38-jarige Alkmaarder ontwierp eind jaren ’90 een ronde beeldbuis, die met Cyprotec BV zou worden uitgebaat. Afwisselend werd deze bestuurd door hemzelf of zijn vrouw, en ten tijde van het faillissement door zijn broer. Na een financieel conflict met producent Imtech in 2001 werd besloten om de beeldbuis niet in massaproductie te nemen. In 2004 liet Perra het patent op de beeldbuis aflopen, en in 2006 verklaarde de rechter de zaak failliet.

  De aandeelhouders zijn daarbij enige miljoenen kwijtgeraakt, maar een schadeloosstelling wegens wanbeleid zit er niet in, aldus de curator. Schuldeisers kunnen zich daar eventueel op beroepen, omdat Cyprotec vanaf 2003 geen jaarrekeningen meer heeft gedeponeerd. ”˜Er wordt nu gekeken hoe we de crediteuren uit het privévermogen van Perra tegemoet kunnen komen,’ aldus curator Hoekstra. ‘Perra is daartoe bereid, omdat hij niet geheel vrijuit gaat gezien zijn slechte informatievoorziening.’ Deze crediteuren, waaronder het UWV, hebben samen een vordering van €43.406,16 bij Perra openstaan.

  Hoewel Perra in 2004 een doorstart onmogelijk maakte door de leges voor het patentrecht niet te betalen, is hier volgens de curator geen sprake van een opzettelijke benadeling van de schuldeisers. ”˜Het patent had op dat moment toch geen waarde meer, omdat het hele idee van een ronde beeldbuis geen commercií«le waarde had. Er zijn dus geen waardevolle goederen vlak voor het faillissement aan de onderneming onttrokken.’

  Verder benadrukt Hoekstra dat de benadeelde aandeelhouders niet bij hem kunnen aankloppen voor steun. ”˜De curator is er om de concurrente schuldeisers bij te staan. De aandeelhouders die geld verloren, hebben gewoon ondernemersrisico gelopen. Er is dus onderscheid tussen concurrente vorderingen en aandeelhouders. Die laatste worden niet tegemoet gekomen in een faillissement. Daar is het faillissementsrecht niet voor, zij dienen zelf een procedure te starten.’

  Perra is daarnaast verwikkeld in een conflict met Jort Kelder, die hem een oplichter noemde. De curator is zich hiervan bewust, maar wil die zaak strikt gescheiden houden van dit faillissement. ”˜Er blijkt in Nederland wat persoonlijke afkeer te zijn tegen de persoon Perra, en die mensen gebruiken dit faillissement om hun gelijk te halen. Daar is deze zaak niet voor.’

 • Frans | 12/12/07 om 10:25

  Ik zie nog steeds niets meer dan iemand met veel zakelijke/innovatieve ideeen. Of ze kwalitatief goed genoeg waren? Blijkbaar voor de investeerders wel. En eentje in ieder geval. It’s all in the game dat ze kunnen mislukken. Wat is nu eigenlijk het probleem? Ik kan wel wat gaan verzinnen, bijvoorbeeld dat hij de investeerders lokte met leugens of dat de ideeen nep waren en het geld achterover werd gedrukt, maar van dit alles wordt niks gebracht – nee, mijnheer vind een ronde tv buis uit, haha, dus hij is slecht? Het is weer een poging tot zwartmakerij waarbij u ons over uw ware motivatie in het duister laat, en als er meer is, kom daar dan eens mee. Anders gaan we raden. Ik raad dat u of uw baas wat geld in een mislukt idee heeft gestopt, dacht dat u slim was en snel geld ging verdienen, maar ach, het bleek domme greed. Dat prikt?

 • lotor | 13/12/07 om 18:38

  Frans, sorry dat ik op deze site informatie geef over de heer Perra. Informatie die Perra in een ander daglicht stelt dan hijzelf aangeeft, zie zijn interviews in Quote en DePers. Dat leugens.nl leugens voor waar aanneemt wist ik niet. Nogmaals sorry en nu je zelf aan het insinueren bent, zal ik het ook maar doen: groeten aan je baas Antonio G. Perra

 • lotor | 13/12/07 om 18:47

  Frans, aka Bart Maussen, nogmaals sorry

 • Frans | 14/12/07 om 10:10

  Ach kijk, ik zie een boom, ik denk “hmm dat lijkt wel een eikeltjesboom”, ik schud er wat aan, en zie, en eikeltjes vallen eruit. Het is ook soms te makkelijk heh. Laten we even analyseren wat we eruit hebben gekregen. Ten eerste post ik hier al vanaf het begin, dus als je me ervan beschuldigd iemand te zijn die speciaal voor dit onderwerp komt, dan betekent dat jij niet weet dat ik hier al langer uithang, dus dat jij speciaal voor dit onderwerp en alleen bij dit onderwerp geheel toevallig komt posten. Ten tweede noem je een naam, ik google op die naam, en het blijkte en pr-figuur te zijn. Die dus blijkbaar in dienst is van je verfoeide tegenstander. Daarmee geef je ook aan vuistdiep in de materie te zitten en geen willekeurige voorbijganger te zijn.

  Halen we je eerste post er weer bij: “Ben eens wat gaan rondneuzen in de patenten van Antonio Perra. Als IP-specialist is dit een kleine moeite”

  Jaja, je zet jezelf neer als een toevallig passerende geinteresseerde IP-specialist. Ik vind dat niet netjes, Jort en consorten, zo transparant dit blog proberen te manipuleren. Maar gelukkig ga je ook zo weer frontaal op je bek in je blinde woede n.a.v. mijn geschud.

  De eerste betrapte leugenaar op leugens.nl?

  In de tussentijd is alles wat je enorme onderzoek heeft opgeleverd, niks, behalve een gekleurde opsomming van legale ideeen die je niet goed vind, maar blijkbaar toch je geld in hebt gestoken. Als die lijst alles is wat je speurwerk heeft weten opgeleverd, dan was dit zeker zeer teleurstellend voor je. En dan ook nog zo’n vervelende poster die je kinderbelletje doorprikt.

 • Blinker | 14/12/07 om 11:42

  Franske toch, mijn jongen. Je maakt je wel heel erg druk om ene Perra te verdedigen.

  Nog een tip, je schrijft: ” Ten tweede noem je een naam, ik google op die naam, en het blijkte en pr-figuur te zijn. Die dus blijkbaar in dienst is van je verfoeide tegenstander. Daarmee geef je ook aan vuistdiep in de materie te zitten en geen willekeurige voorbijganger te zijn.”

  Als je de naam Bart Maussen bedoelt, moet je niet gaan googlen maar het bovenstaande artikel goed lezen. Scheelt een hoop tijd. Daar staat: ” Perra wil er niets over kwijt en verwijst naar zijn p.r.-bureau Maussen Communications in Amsterdam. Bart Maussen zegt: “Ik weet dat Kelder het behoorlijk benauwd heeft van deze zaak. Antonio kan al diens verklaringen weerleggen straks.”

  Lotor komt gewoon met aandragen met feiten en jij maakt je daar gigantisch druk om. Als jij insinueert dat Lotor in het Kelderkamp thuis hoort (en dat zou best kunnen) Dan is zijn insinuatie dat jij in het Perrakamp thuis hoort een logisch gevolg, gelet op je aanvallende reactie.

  Frans, een goede raad: maakt je niet druk want al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Dat zal zeker ook voor Perra gelden, nu deze op de gerechtelijke vuist gaat met Jort Kelder.

  Bedenk voor dat je ook mij gaat aanvallen: Honi Soit Qui Mal Y Pense

 • Frans | 14/12/07 om 12:06

  Als je wilt dat ik je “aanval” zal je toch echt iets te melden moeten hebben. Een mening valt echter niet te ontdekken als ik de paternalistische ruis wegstreep. En voor het geval je het nog niet doorhad, op het eerste gezicht lijken me beide partijen oelewappers. Alleen heeft eentje het bewezen hier.

 • Brendol | 15/12/07 om 16:43

  Leuke racties op dit blogg. die frans is wel een heetgekerd mannetje. Hij reageerd erg dom. Van dat ik denk dat die Perra wel een olpichters is. Als je zoveel heb dan ga je toch niet voor druk maken wat ze zeggen. voormijzelf denk ik dat ook die frans een vrind van die Perra zal zijn. Ze zeggen dan ook bij jullie een domme frans.

 • Frans | 15/12/07 om 17:08

  LOL. Brendol, als ik weer de ruis wegstreep hou ik weer niks over. Typisch is dat, das nummer twee. Gaan we nu schelden en op de man spelen nu ik het getroll niet van het juiste antwoord heb voorzien? En dat terwijl jij ook niks aan de discussie hebt bijgedragen? Ik zou zeggen: domme heetgekerde (?) brendol. Maak je toch niet zo druk jongen. Ga je huiswerk maken en leren een mening te formuleren. Zo’n transparante poging tot zuigen terwijl je totaal niks te zeggen heb, is wel erg zielig hoor. En dat je in zo’n primaire reactie nota bene de andere partij heetgekerd (?) noemt is weer grappig. En dom. Jij bent er zeker eentje die hysterisch kan krijzen dat je niet hysterisch bent? Lees nou eens terug wat je in je woede hebt ingetypt.

  Misschien dat de “verschillende” heren en de redactie een spelletje met mij willen spelen? Het heet “Zoek de rat”.
  De redactie heeft de IP nummers van mij en de heren in de logs, met uw goedvinden kunnen ze dat hier invullen en de resultaten plaatsen: http://www.ipandroid.com/mediumllmap.php?newip=

  Is ongeveer op wijkbasis (bijvoorbeeld je ADSL centrale). Mijn toestemming heb je alvast. Durven jullie ook? Ik ben benieuwd.

 • lotor | 19/12/07 om 06:05

  Frans, of je bent zwaar een gefrustreerde patií«nt uit Bloemendaal of je bent een van de Perra brothers. Zelf gok ik op de combinatie. Als je weer stemmen in je hoofd hoort, neem dan even een prozacje. Dat helpt beter tegen een depressie.

 • lotor | 25/12/07 om 20:07

  Wakker worden Frans, je hebt toch niet teveel prozacjes genomen? Als je de onderstaande pagina aanklikt dan kun je zelf lezen dat Perra een grote laaienlichter is.
  http://www.jortkelder.nl/PleidooiKeldervsPerra.pdf

 • Frans | 03/01/08 om 22:32

  Zeg nou eens wie je bent muts ipv de proberen de aandacht weg te leiden naar degene die ziet dat je de boel probeert te belazeren als zogenaamd willekeurige bezoeker. Erg brutaal. Misschien dat je je poen verloren hebt vanwege het motto “soort zoekt soort” ? En voor je mij weer gaat aanvallen..wie ben je nu? Ikzelf ben de persvoorlichter van Perra die heel slim preventief alvast anarachistische reacties hier neerkwakte om een presense op te bouwen voor het geval Jort en z’n vrienden zouden langskomen. Ik kom er eerlijk voor uit. Je zult begrijpen dat ik voor deze zeer professionele pr dienst een superrekening van gbelijke orde bij Perra heb gedeponeerd.

 • Johan De Broyer | 24/05/08 om 21:13

  Willi Weber, Michael Schumacher’s long time agent, is hoping to add to his huge personal fortune with a new invention.

  According to the German newspaper Bild, the 66-year-old – who famously took 20 percent of Schumacher’s huge Formula One earnings – is seeking a patent for a soft-drink can design that can be re-sealed once it has been opened.

  “I am convinced that in ten years everybody will be using it,” he said, adding that he wants to ‘conquer’ the market that involves the sale of 250 billion cans every year.

  “With this I can make more money than I did with Schumacher in 15 years of Formula One,” he boasted.

  Source: GMM
  © CAPSIS International

  Het is niet de eerste keer dat Willi Weber schuldig is aan oplichting en van het stelen van iemand anders zijn uitvinding.

  Manager Schumacher voor de rechter:

  http://www.quotenet.nl/biz/manager_schumac.php

  quote:

  Umm, a resealable drinks can has already been invented and patented by Dutchman Antonio Perra. His invention has been bought by such companies as Coca Cola and Perra is said to earn 250 million euros in royalties. If “moneybags” Weber tries to steal this patent, he is going to need every million he squeezed out of Schumacher to pay his court bills and compensation…….

  This idea ain’t new. A quick google took me to these pages.
  Johan De Broyer got the patent.

  http://www.advercan.com/sodaseal/
  http://www.davisadvertisinginc.com/sodaseal/

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen