Blunder NOS met bericht orgaanroof Israël

Na drie dagen pas wordt een broodje app verhaal door de NOS verwijderd.

Gelezen: NOS.nl/herstel

De NOS slaagde erin om een antisemitisch verzinsel over orgaanroof door Israëliërs klakkeloos over te kalken van ‘de Palestijnse autoriteiten in Gaza’, om pas 3 dagen na nadat GeenStijl op de discutabele grond van het bericht wees, het bericht te verwijderen. Met de volgende motivatie: “Op dinsdagavond 26 december 2023 plaatsten we in het liveblog over de oorlog tussen Israël en Hamas een kort bericht over beschuldigingen die Hamas doet aan het adres van Israël, over “orgaandiefstal van 80 lichamen”. Daarvoor is geen bewijs, en het bericht had niet op deze manier gepubliceerd moeten worden. Het miste (historische) context en uitleg, en voldeed daarom niet aan onze eigen kwaliteitseisen. Daarom is de betreffende post uit het liveblog verwijderd.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen