‘Premier Mark Rutte is de schuld van alle ellende’

Het is zo eenvoudig voor het volk en journaille om premier Rutte de schuld te geven van alle problemen waarmee mensen kampen of denken te kampen te hebben. Een ingezonden brief van Berk Kraak in Amsterdam in de Volkskrant vandaag.

“Vraag je eens vaker af wat je wél hebt

Wat een opmerkelijk fenomeen: Mark Rutte die de schuld krijgt van alles wat mis is in Nederland. Ingezonden brieven, columns, artikelen, zovelen die Rutte aanwijzen als de kwade geest die al het ongemak en ongeluk in de maatschappij heeft veroorzaakt. Zo lang Rutte maar weg is, komt alles weer goed met Nederland. Zou het?

Ik vrees dat alle Rutte-bashers over een tijdje beteuterd zullen moeten toegeven dat nieuwe leiders de gewenste verbetering niet hebben gebracht. De verbetering moet naar mijn mening uit onszelf komen.

Het is a sign of the times dat we ons massaal tekortgedaan voelen. Wat hebben we niet? Die vraag is wat ons voedt. Wat hebben we wél, zou, mijns inziens, de weg naar gelukkiger tijden kunnen inluiden. Dankbaarheid is daarbij een sleutelbegrip.

Bart Kraak, Amsterdam”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen