Plasterk: Ongekend vals spel D66 bij val kabinet Rutte-IV

Regeringspartij D66 ging in de aanloop naar het debat over de val van het kabinet Rutte-IV actief op zoek naar steun voor een motie van wantrouwen tegen Mark Rutte om alleen de premier weg te sturen.

Gelezen: column Ronald Plasterk in Telegraaf, 28 juli 2023

Geert Wilders heeft dat verklaard in een tweet: “Wat een leugenaar die Paternotte. De man is zo vals, hij belde me een dag voor het Kamerdebat waarin Rutte aftrad en smeekte me om als oppositieleider een motie van wantrouwen tegen Rutte in te dienen. Dan hoefde hij het niet zelf te doen. Zijn achterbaksheid is ongekend.”

Volgens Plasterk was Sigrid Kaag als partijleider uiteraard op de hoogte en heeft deze actie gesteund. Ze belde Rutte kort voor het debat warin de motie op tafel moest komen, maar die er niet kwam omdat Rutte aankondigde na deze demissionaire kabinetsperiode uit de politiek te vertrekken.

Plasterk over de actie van D66: “We hebben in de Haagse politiek heel wat streken gezien, maar zo onbetrouwbaar en gemeen is ongekend. De D66’ers die bij deze actie betrokken waren zouden nooit meer een rol mogen spelen in de vaderlandse politiek.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen